Ce să mănânci la prânz ca să slăbeşti uşor

1 2 jpg jpeg

Mănâncă legume

Fie că iei masa de prânz la serviciu, acasă sau în oraş, nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe legume, întrucât majoritatea au puţine calorii, dar sunt bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului.

Legumele conţin fibre, care prelungesc senzaţia de saţietate şi previn constipaţia.

De asemenea, studiile arată că persoanele care mănâncă mai multe fibre în fiecare zi slăbesc mult mai repede şi mai uşor, spre deosebire de cei care le consumă moderat sau chiar deloc.

Optează pentru proteinele slabe

Proteinele slabe (pui sau peşte) consumate la masa de prânz te ajută să îţi menţii nivelul de energie ridicat. De asemenea, acestea au rolul de a reduce apetitul pentru alimentele bogate în calorii “goale”.

Consumă produse din cereale integrale

Consumul de pâine integrală în locul celei albe te poate ajuta să scapi de grăsimea totală din organism, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie.

Persoanele care au mâncat 3 felii de pâine integrală pe zi şi-au redus canitatea de grăsime corporală cu aproximativ 2,4% şi pe cea abdominală cu 3,6%, în comparaţie cu cei care au consumat produse din cereale integrale în cantităţi mici.