Ce să faci atunci când vrei să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

După micul dejun, bea doar apă

Îţi poţi permite ca la micul dejun să bei un pahar cu suc de portocale natural, însă este de preferat ca în restul zilei să bei doar apă. Multe persoane fac greşeala de a consuma fel şi fel de sucuri, însă majoritatea conţin multe zaharuri, chiar dacă sunt preparate în casă.

Aşadar, cel mai sigur este să te rezumi la apă, pentru că nu conţine calorii şi hidratează organismul, permiţându-ţi să slăbeşti frumos şi sănătos.

Consumă legume bogate în apă

Cercetările de la Universitatea de Stat din Pennsylvania arată că persoanele care consumă legume bogate în apă, precum catraveţi şi roşii reduc numărul de calorii consumate la o masă. Aşadar, include-le în dieta ta zilnică pentru a beneficia de toate proprietăţile lor.

Evită alimentele albe

În general, alimentele albe abundă în calorii, motiv pentru care este de preferat să le eviţi, cel puţin în perioada în care ţii regim. Aşadar, nutriţioniştii ne sfătuiesc să înlocuim zahărul, orezul şi făina albă cu zahăr brun, orez maro şi făină integrală.

Studiile arată că persoanele care au optat pentru variantele light aveau un risc cu 49% mai mic de a deveni supraponderali sau obezi, spre deosebire de cei cei care ales să consume alimente bogate în calorii.

Mănâncă cereale integrale 5 zile pe săptămână

Potrivit cercetărilor efectuate de-a lungul timpului, persoanele care mănâncă cereale integrale 5 din 7 zile au un risc mai mic de a se îngrăşa şi de a suferi de obezitate, spre deosebire de cei care nu mănâncă.

Acest lucru se datorează consumului mare de fibre care ajută la o mai bună digestie şi la reglarea tranzitului intestinal.

Ia masa doar atunci când îţi este cu adevărat foame

Foarte mulţi dintre noi mănâncă pentru că nu au o altă activitate sau consumă alimente bogate în calorii goale atunci când se uită la televizor sau stau în faţă calculatorului.

Astfel de obiceiuri nu sunt sănătoase, întrucât avem tendinţa de a consuma mult mai multe calorii, decât dacă am mânca la masă, liniştiţi, fără a fi preocupaţi de alte lucruri.