Ce mananci dupa sala ca sa slabesti si sa ai energie

1 ce sa mananci dupa sala ca sa slabesti jpg jpeg

Antrenamentele istovitoare necesita alimentatie nutritiva, care reface energia corpului si il ajuta sa functioneze normal. Tu stii ce sa mananci dupa sala ca sa slabesti, nicidecum sa te ingrasi?

Multi cad in capcana aceasta, gandindu-se ca daca fac sport, pot manca oricat, orice, pentru ca nu se vor ingrasa. De fapt, masa de dupa antrenament nu trebuie sa fie consistenta si nici bogata. Iata cate exemple de meniu cu ce sa mananci dupa sala ca sa slabesti!

Cand vorbim despre refacerea energiei consumate in timpul miscarii, nu ne referim la suplimentele alimentare, de genul pudrei proteice. Dupa terminarea sedintei de miscare, ar fi bine sa mergi direct acasa si sa nu te lasi tentata de produsele fast-food calde si aromate. Mancarea gatita este sanatoasa si furnizeaza substante nutritive necesare corpului. In plus, este mai ieftin sa gatesti acasa si stii exact ce pui in mancare. Iaurt, carne slaba, quinoa, orez brun, cereale integrale, legume verzi, unt de alune, fructe, lapte cu ciocolata sunt pe lista cu alimente bune de consumat dupa ce faci efort fizic sustinut.

Ce sa mananci dupa sala ca sa slabesti – meniuri delicioase si hranitoare

Te vei organiza mai bine daca stii dinainte ce vei manca dupa ce revii de la sala. De aceea, iti recomand cateva idei de mese principale sau gustari, sanatoase, energizante si care iti accelereaza metabolismul.

Orez brun si piept de pui dezosat si fara piele. Condimenteaza cu ierburi aromatice carnea si gateste-o cat mai dietetic, la cuptor sau la gratar. Orezul este gustos si iti da energie, iar proteinele din carne te ajuta sa slabesti. Pentru a fi digerata, corpul consuma un numar mai mare de calorii decat furnizeaza carnea organismului.

Smoothie pentru forta. Blenduieste fructele tale preferate cu iaurt integral, lapte de migdale, de soia sau oricare alt lapte pe care il poti tolera, apa si gheata. Aceasta mixtura este bogata in grasimi sanatoase si creste rezistenta si forta corpului.

Omleta cu legume. Dupa efort fizic, omleta din oua, verdeturi si cartofi dulci, asezonata cu condimente, sare si piper este alegerea potrivita pentru dupa sala.

Gustari cremoase. Dintr-un iaurt grecesc fara grasimi si o jumatate de ceasca de fructe preferate sau o banana prepari o gustare sanatoasa si delicioasa. Tot dupa sala, poti savura o crema de banana cu unt de alune sau de migdale. De asemenea, poti bea un pahar cu lapte cu ciocolata, cu conditia ca laptele sa fie unul fara grasimi.

Briosa din faina integrala. Daca vrei sa-ti recapeti puterile dupa antrenamente, alege sa mananci briose facute cu faina integrala, peste care adaugi felii de carne de curcan gatita dietetic. Peste carnea presarata cu putina sare poti intinde humus. Este o combinatie hranitoare si gustoasa.

Foto: verywellfit.com

Citeste mai multe despre ce sa mananci dupa sala ca sa slabesti:

De ce nu slabesti - Greseli care saboteaza dieta

Exercitii care te scapa de celulita si iti ajusteaza talia