Ce beneficii pentru sănătate îţi aduc sporturile de vară?

1 2 jpg jpeg

Înotul te scapă de dureri de spate

Profită din plin de zilele călduroase în care poţi înota în voie fiindcă beneficiile vor fi pe măsură. Chiar şi numai o jumătate de oră petrecută în apă îţi tonifică toată musculatura şi îţi păstrează inima sănătoasă. Mai mult, îţi pune în mişcare articulaţiile fără să le supună la presiune fiindcă întreaga ta greutate este preluată de apă. Mai mult decât atât, mişcarea în apă uşurează digestia, vindecă insomniile şi te scapă de durerile de spate.

Jogging pentru probleme cu greutatea

Arde caloriile cu uşurinţă, măreşte aportul de oxigen în organism tonifică muşchii şi stimulează circulaţia sângelui. Fiindcă solicită mai ales partea de jos a corpului, cu ajutorul joggingului îţi poţi remodela zone ale corpului precum coapsele, fesele şi abdomenul, adică acele puncte din care, în general, se slăbeşte cu greutate.

Rolele, relaxare activă

Este o activitatea distractivă şi, potrivit specialiştilor, are acelaşi efect asupra sănătăţii ca şi joggingul. Adică te ajută să slăbeşti, îţi tonifică musculatura şi îţi menţine sănătatea cardiovasculară. Este un exerciţiu extraordinar pentru musculatura picioarelor şi, în plus, mersul pe role nu supune încheieturile unor tensiuni la fel de mari ca joggingul. În funcţie de viteza şi de stilul cu care mergi pe role, poţi consuma între 200 şi 800 de calorii pe oră bucurându-te în acelaşi timp şi de relaxare.

La volei îţi lucrezi tot corpul

Braţele, muşchii gâtul, spatele, abdomenul şi picioarele, toate sunt lucrate în timp ce joci volei. Avantajul major este că poţi juca volei şi pe plajă, dar şi pe iarbă, şi că riscul de accidente este foarte mic având în vedere că mingea este uşoară şi că nu este un joc de echipă dur. Pe lângă tonifierea şi sculptare corpului, află că la volei, într-o oră, poţi pierde aproximativ 480 calorii.