Ce avantaje ai dacă mănânci mai des porumb dulce

1 2 jpg jpeg

Porumbul poate fi consumat într-o gamă foarte variată d epreparate, de la salată până la diferite feluri preparate la cuptor. Dulce, saţios, este un aliment extrem de sănătos care te poate ajuta să ţii o serie de afecţiuni la distanţă.

Se bucură de o cantitate bună de beta criptoxantină, această substanţă find benefică organismului tău, foarte asemănătoare la conţinut cu beta carotenul. Imediat cum ai consumat o porţie de porumb dulce, corpul transformă beta criptoxantina în Vitamina A.

Studiile f─âcute de a lungu timpului de cercet─âtorii chinzei au scos la iveal─â faptul c─â porumbul se reg─âse┼čte pe lista de ingrediente care ┼úin la distan┼ú─â cancerul pulmonar. Iar cu c├ót este mai mare cantitate de beta criptoxantin ├«n organism, cu at├ót mai bun─â va fi memoria ta ┼či riscul de a dezvolta celule canceroase va sc─âdea considerabil.

O alt─â substan┼ú─â benefic─â ce se reg─âse┼čte ├«n porumbul dulce este tiamina, necesar─â creierului pentru a ├«mbun─ât─â┼úi func┼úiile de g├óndire.

Are grij─â de inima ta

Porumbul te protejeaz─â inclusiv de boli cardiace ┼či asta datorit─â cantit─â┼úii de acid folic (Vitamina B9) pe care o con┼úine. ├Än felul acesta te vei bucura de o s─ân─âtate cardiovascular─â bun─â.

Un aport mărit de acid folic în organismul tău va reduce nivelul homocisteinei din sânge, care acest aspect se traduce printr-un grad mai mic de pericol pentru a dezvolta boli coronariene sau un eventual atac de cord.

Beneficiile porumbului dulce nu se opresc aici, ┼či asta pentru c─â printre calit─â┼úile sale se afl─â ┼či faptul c─â ├«┼úi protejeaz─â vederea. Iar pentru asta este responsabil─â zeaxantina, pigmentul care ├«i ofer─â porumbului culoarea galben─â.

Zeaxantina ţine la distanţă bolile oftalmologice, mai ales degenerescenţa maculară, în timp ce beta carotenul din porumbul dulce te ajută să ţii la distanţă cataracta.

Te ajut─â s─â sl─âbe┼čti mai u┼čor

Având puţine calorii, consumul regulat de porumb dulce nu îţi va afecta silueta. Spre deosebire de celelalte cereale, porumbul matur, grâul, orezul, care conţin mai multe calorii datorită conţinutului mare de glucoză sau zaharurile complexe, porumbul dulce este aliatul siluetei tale.

├Än plus, consumul de porumb dulce poate fi una dintre solu┼úile cele mai naturale pentru a te vindeca mai repede. Vitamina A con┼úinut─â ste responsabil─â cu a te scap─â de mucozit─â┼úile de la nivelul nasului ┼či al g├ótului.