Ce avantaje ai dacă mănânci mai des porumb dulce

1 2 jpg jpeg

Porumbul poate fi consumat într-o gamă foarte variată d epreparate, de la salată până la diferite feluri preparate la cuptor. Dulce, saţios, este un aliment extrem de sănătos care te poate ajuta să ţii o serie de afecţiuni la distanţă.

Se bucură de o cantitate bună de beta criptoxantină, această substanţă find benefică organismului tău, foarte asemănătoare la conţinut cu beta carotenul. Imediat cum ai consumat o porţie de porumb dulce, corpul transformă beta criptoxantina în Vitamina A.

Studiile făcute de a lungu timpului de cercetătorii chinzei au scos la iveală faptul că porumbul se regăseşte pe lista de ingrediente care ţin la distanţă cancerul pulmonar. Iar cu cât este mai mare cantitate de beta criptoxantin în organism, cu atât mai bună va fi memoria ta şi riscul de a dezvolta celule canceroase va scădea considerabil.

O altă substanţă benefică ce se regăseşte în porumbul dulce este tiamina, necesară creierului pentru a îmbunătăţi funcţiile de gândire.

Are grijă de inima ta

Porumbul te protejează inclusiv de boli cardiace şi asta datorită cantităţii de acid folic (Vitamina B9) pe care o conţine. În felul acesta te vei bucura de o sănătate cardiovasculară bună.

Un aport mărit de acid folic în organismul tău va reduce nivelul homocisteinei din sânge, care acest aspect se traduce printr-un grad mai mic de pericol pentru a dezvolta boli coronariene sau un eventual atac de cord.

Beneficiile porumbului dulce nu se opresc aici, şi asta pentru că printre calităţile sale se află şi faptul că îţi protejează vederea. Iar pentru asta este responsabilă zeaxantina, pigmentul care îi oferă porumbului culoarea galbenă.

Zeaxantina ţine la distanţă bolile oftalmologice, mai ales degenerescenţa maculară, în timp ce beta carotenul din porumbul dulce te ajută să ţii la distanţă cataracta.

Te ajută să slăbeşti mai uşor

Având puţine calorii, consumul regulat de porumb dulce nu îţi va afecta silueta. Spre deosebire de celelalte cereale, porumbul matur, grâul, orezul, care conţin mai multe calorii datorită conţinutului mare de glucoză sau zaharurile complexe, porumbul dulce este aliatul siluetei tale.

În plus, consumul de porumb dulce poate fi una dintre soluţile cele mai naturale pentru a te vindeca mai repede. Vitamina A conţinută ste responsabilă cu a te scapă de mucozităţile de la nivelul nasului şi al gâtului.