Află ce să mănânci ca să slăbeşti şi să îţi menţii silueta!

1 2 jpg jpeg

Bogat în vitaminele A, B6, C, E şi K, mango este un fruct tropical care este des folosit în curele de slăbit.

În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că fructele de mango au un rol important în procesul de slăbire. Acestea ajută la slăbit doar dacă sunt consumate cu tot cu coaja pe care în mod normal o aruncăm.

Fructele de mango previn acumularea de grăsimi

Oamenii de ştiinţă spun că fructele de mango au beneficii asupra siluetei, mai ales datorită coajei acestora, întrucât are rolul de a stopa dezvoltarea celulelor grase din organism.

Potrivit autorului cercetării Mike Gidley, profesor la Universitatea din Queensland, studiul demonstrează că trebuie să luăm în considerare fructele ca întreg atunci când vrem să profităm de calităţile lor.

Aşadar, în timp ce coaja fructului previne acumularea de grăsimi, pulpa acestuia stimulează digestia, deoarece este extrem de bogată în enzime.

În plus, dacă înainte de masele principale se consumă 2-3 fructe de mango, senzaţia de saţietate va apărea mult mai repede şi astfel vei reduce, în mod considerabil, număr de calorii acumulat.

În acelaşi timp, fructele de mango au acţiune directă asupra sistemului nervos central, exercitând, prin conţinutul lor de fosfor şi acid glutamic, un rol protector asupra nervilor.

Nu în ultimul rând, fructele de mango contribuie la prevenirea cancerului de colon, mai ales în cazul persoanelor care suferă de o carenţă de fibre.

Fructele conţin şi un compus numit mangiferină care este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, antiinflamatoare şi antidiabetice.