Adevăruri despre poftele alimentare

2 jpg jpeg

Ai poftă de ciocolată?

Câţi dintre noi nu tânjesc după ciocolată aproape în fiecare zi? Medicii spun că o astfel de poftă alimentară se află în strânsă legătură cu deficitul de magneziu.

Aşadar, înainte de a consuma ciocolată, ia în calcul o posibilă lipsă a acestui mineral esenţial pentru buna funcţionare a sistemului nervos.

Ţi-e poftă de ceva sărat?

În cazul în care simţi nevoia să ronţăi ceva sărat este posibil ca organismul tău să aibă un deficit de calciu şi potasiu. Explicaţia constă în faptul că alimentele bogate în sodiu duc la o creştere temporară a nivelului de calciu din sânge, păcălind astfel organismul.

Însă, după o perioadă de timp nivelul de calciu va scădea din nou, iar tu vei simţi nevoia de a consuma o cantitate mai mare de produse bogate în sodiu.

Dacă ţi-e poftă atât de dulce cât şi de sărat

În acest caz, organismul tău are nevoie de glucoză şi sodiu pentru a putea funcţiona la parametrii normali. Nu este nimic rău în a consuma produse dulci şi sărate, atâta timp cât nu face excese.

Simţi nevoia să consumi pâine?

Specialiştii spun că atunci când simţim nevoia de a consuma pâine, organismul are nevoie de azot. Pentru a-ţi asigura cantitatea necesară de azot, poţi include în dieta ta de zi cu zi şi carnea, peştele, fasolea şi nucile.