6 trucuri care te ajută să slăbeşti fără efort

1 2 jpg jpeg

1. Mai multe legume la micul dejun

Micul dejun oferă 25% din necesarul zilnic de energie, de aceea este considerat a fi cea mai importantă masă. Contrar miturilor, nu trebuie să sari niciodată peste el, în ideea că astfel vei slăbi mai rapid. Pregăteşte-ţi un mic dejun bogat din punct de vedere nutriţional, având grijă să consumi de fiecare dată legume, care vor prelungi senzaţia de saţietate şi vor contribui la îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

2. Ai grijă la postură

Fie că eşti la muncă, la birou, fie că eşti acasă, vizionând un film, o postură dreaptă te va ajuta să pierzi în greutate rapid şi eficient. De ce? Explicaţia antrenorilor de fitness este legată de reducerea nivelului de cortizl din organism în momentul în care încerci să menţii corpul într-o anumită postură. De asemenea, este recomandat să stai în picioare şi să nu te aşezi când te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, deoarece corpul va arde cu 50 de calorii pe oră, mai mult decât dacă ai sta jos.

3. Mănâncă alimente picante

Alimentele picante conţin capsaicină, o componentă care accelerează procesul de ardere a grăsimilor din organism. În plus, acestea reduc nivelul de grăsime corporală, deoarece stimulează în mod natural distrugerea celulelor grase. Totodată, stimulează metabolismul, astfel încât corpul va ajuta la reducerea ţesutului adipos.

4. Îndepărtează excesul de grăsime

Dacă nu poţi renunţa la alimentele prăjite, redu numărul caloriilor pe care le conţin folosind prosoape de hârtie, care absorb excesul de grăsime.

5. Urcă scările în loc să iei liftul

De fiecare dată când vei alege scările în loc să iei ascensorul, organismul va consuma calorii şi, în timp, musculatura picioarelor se va defini. Aşadar, profită de orice ocazie să faci mişcare. Potrivit specialiştilor, urcarea a 2 etaje în fiecare zi te poate ajuta să pierzi până la 6 kilograme pe an.

6. Bea 2 pahare de apă înainte de masă

Dacă îţi doreşti să slăbeşti, este indicat să bei 2 pahare mari de apă înainte de fiecare masă pentru a evita supraîncălzirea organismului. Acest obicei simplu te va ajuta să mănânci mai puţin, datorită sentimentului de saţietate şi va accelera metabolismul.