4 motive pentru care e indicat să mănânci zilnic avocado

1 2 jpg jpeg

Este bogat în vitamine

Deoarece este o sursă excelentă de vitamine (complexul de vitamine B, C, E, K) şi de minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor sau zinc), avocadoul te ajută să îţi menţii sănătatea dacă îl consumi în fiecare zi.

Acidul folic contribuie la micşorarea riscului apariţiei bolilor de inimă sau a atacului de cord. De asemenea, avocadoul sporeşte absorbţia betacarotenului si a licopenului.

Ajută la îmbunătăţirea vederii

Datorită conţinutului ridicat de carotenoide, avocadoul consumat la micul dejun sau la masa de prânz te va ajuta să îţi îmbunătăţeşi vederea, micşorând riscul de a face cataractă sau degerescenţă maculară.

Reglează valorile colesterolului

Avocadoul conţine beta-sitosterol ̶ un fitostrol cu o structură aproape identică cu cea a colesterolului produs de organism, care protejează sănătatea inimii.

Acest lucru se întâmplă în urma micşorării nivelului colesterolului rău (LDL).

Luptă împotriva radicalilor liberi

Potrivit Societăţii americane pentru biologie moleculară din SUA, avocadoul este absorbit de mitocondrii, ajutând corpul să neutralizeze radicalii liberi.

Când eşti expus unui mediu poluat, toxinele transformă oxigenul din mitocondrii în radicali liberi, distrugând astfel structura celulelor.