3 combinaţii bune pentru silueta ta

1 2 jpg jpeg

Şi între alimente există chimie, ca între oameni când se îndrăgostesc. Unii nutrienţi conţinuţi de alimente se potrivesc, alţii nu se agreează, nu sunt digeraţi bine şi favorizează acumularea grăsimii. Iată câteva combinaţii de alimente care te ajută să pierzi din kilogramele în exces! Cereale + iaurt = energie ca să faci sport

Un iaurt mic fără grăsimi şi fără zahăr are 100 de calorii, iar bacteriile „bune” pe care le are ajută digestia. Consumă iaurtul cu cereale integrale, care-ţi aduc un plus de vitamine, minerale, fibre şi-ţi dau vigoare. Nimic mai potrivit la micul dejun sau ca gustare, înainte de a face mişcare.

Supe + condimente = talie de invidiat

Doar 45 de calorii – atât are un bol cu supă de legume. Dacă adaugi în ea şi condimente, vei

arde grăsimile garantat. Piperul, ardeiul iute, usturoiul, alături de legume fierte, fac sângele să circule mai repede, metabolismul este accelerat, iar grăsimile nu se depun.

Alege să mănânci peşte de trei ori pe săptămână şi ai şanse să scapi şi de celulită, cu atât mai mult dacă alături peştelui câteva felii de lămâie. Ele mustesc de vitamina C, care grăbeşte arderea grăsimilor.

Grupe de alimente – Combinaţia corectă

Proteine (ouă, brânză, toate tipurile de carne)- Legume verzi

Carbohidraţi (pâine, paste, biscuiţi, dulciuri)-Necombinaţi

Lapte-Necombinat

Grăsimi (uleiuri, unt, smântână) -Legume verzi

Fructe dulci (banane, ananas, mere, pere, struguri) Necombinate

Fructe acide (citrice, kiwi) -Numai între ele

Legume verzi şi carbohidraţi-Cu proteine

Legume uscate (cartofi) -Cu legume verzi

Nuci, alune, seminţe -Necombinate