Cum vei sta cu sănătatea în 2024. Previziuni astrologice

image

În ceea ce privește sănătatea, astrologii vin cu vești pentru anul 2024. Aceștia sunt de părere că pozițiile, călătoriile și energiile stelelor și ale planetelor ar putea influența starea de spirit, personalitatea, mediul și, nu în ultimul rând, sănătatea celor 12 semne zodiacale. Iată care sunt sfaturile și predicțiile despre sănătate pentru anul 2024.

Berbecii se bucură, în general, de o sănătate bună

Pentru majoritatea berbecilor, anul 2024 se anunță un an benefic din punct de vedere al sănătății, întrucât aceștia ar fi protejați de Jupiter, spun astrologii, potrivit knowinsiders.com. De asemenea, nativii berbeci pot fi tentați ca în 2024 să facă anumite schimbări benefice ca: adoptarea unei diete mai sănătoase, meditație și practicarea regulată a exercițiilor fizice. Aceste schimbări contribuie la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Cu toate acestea, unii dintre nativii acestui semn zodiacal se pot confrunta la un moment dat, pe parcursul anului, cu o afecțiune mai greu de diagnosticat, motiv pentru care sunt recomandate controalele regulate și analizele de rutină, scrie knowinsiders.com.

Taurii au parte de o sănătate mintală excelentă și abilități de lucru superioare

Nativii taur se bucură de o stare de sănătate bună în 2024, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. În ceea ce privește sănătatea mintală, atrologii susțin că taurii au mari șanse să fie calmi, veseli, plini de energie și de gânduri pozitive în 2024. În plus, taurii vor avea forță de muncă și abilități de lucru superioare în anul ce urmează. În ceea ce privește lista de recomandări medicale, este indicat ca nativii acestui semn zodiacal să petreacă timp în aer liber, să opteze pentru o alimentație echilibrată, fiind foarte atenți la alimentele pe care aleg să le consume. De altfel, trebuie evitate excesele de orice fel, moderația fiind esențială.

Gemenii se bucură de energie și vitalitate

Pentru cei născuți în zodia gemeni, astrologii anunță că aceștia vor avea parte de vitalitate și niveluri crescute ale energiei în anul ce urmează. În cazul celor care fac sport sau merg la sală, nivelul crescut de energie îi poate ajuta să-și atingă mai ușor obiectivele legate de activitatea fizică. Deși gemenii au parte de o stare de sănătate bună, în general, este recomandat ca cei care suferă de afecțiuni cronice să respecte cu strictețe regimul și indicațiile medicului. Altfel, aceste afecțiuni se pot agrava.

Racii pot avea parte de suișuri și coborâșuri în ceea ce privește sănătatea

Începutul de an se anunță ca fiind benefic din punct de vedere al sănătății nativilor rac, întrucât Jupiter și Saturn sunt în ascedent, spun astrologii. Totuși, între lunile aprilie și septembrie, racii pot experimenta anumite fluctuații în ceea ce privește starea de sănătate. În aceeasta perioadă, este recomandat ca nativii acestui semn zodiacal să evite alimentele picante și să fie atenți la orice schimbare a stării de sănătate şi să se adreseze medicului. Ultimele luni din 2024, noiembrie și decembrie, se anunță benefice pentru raci.

Leii pot avea parte de anumite provocării în ceea ce privește sănătatea

Din cauza unei poziționării nefavorabile a planetelor, și anume Marte și Soare în casa a cincea, Saturn în casa a șaptea și Rahu în casa a opta, leii pot avea parte de unele neplăceri legate de sănătate. Deși, din punct de vedere astronomic, Rahu nu este o planetă, în cultura și astrologia indiană joacă un rol foarte important, fiind considerată planeta iluziilor și a materialismului, scrie astrosage.com. Pentru a se feri de problemele de sănătate, leii trebui să fie atenți la starea lor generală de sănătate și să adopte un stil de viață sănătos.

Nativii fecioară trebuie să fie atenți la starea de sănătate

Între 6 aprilie și 14 septembrie, când Jupiter se află în tranzit, nativii fecioară trebuie să fie atenți la schimbările bruște în ceea ce privește sănătatea. După 14 septembrie, starea de sănătate ar trebui să revină la normal, însă tot trebuie păstrată o atenție sporită, întrucât din cauza pozițiilor nefavorabile ale planetelor, nativii fecioară pot experimenta anumite neplăceri, susțin unii astrologi.

Balanțele pot deveni mai preocupate de sănătate

Pentru balanțe, astrologii spun că anul 2024 va fi destul de favorabil în ceea ce privește starea generală de sănătate. Balanțele pot fi tentate să adopte un stil de viață sănătos, fiind mai preocupate de starea de sănătate și fiind tentate către exercițiile fizice. Totuși, după 14 septembrie, balanțele se pot confrunta cu un nivel crescut de stres din cauza faptului că Rahu se află în casa a opta. Dar, stresul poate fi ameliorat prin mișcare în aer liber, meditație și practicarea hobby-urilor și a altor activități plăcute.

Scorpionii se pot confrunta cu probleme digestive

Din cauza prezenței lui Jupiter în casa a șaptea a hărții natale, scorpionii se pot confrunta cu anumite probleme digestive. De asemenea, plasarea lui Rahu în casa a cincea în semnul pești poate accentua anumite probleme ale stomacului. Totuși, între 5 februarie și 15 martie 2024, poziționarea planetei Marte va fi favorabilă și problemele digestive se pot ameliora. Alege să optezi pentru o alimentație sănătoasă și evită excesele de orice fel.

Săgetătorii nu se vor confrunta cu probleme majore de sănătate

Pentru nativii acestei zodii, 2024 se anunță un an benefic pe planul sănătății. Totuși, astrologii susțin că la începutul anului, din cauza unei poziționări nefavorabile a planetor, nativii săgetătorii se pot confrunta cu probleme ale stomacului. Dar, cu o atenție sporită la alimentație și evitarea exceselor, săgetători pot scăpa mai ușor de aceste neplăceri.

Capricornii trebuie să fie atenți la sănătatea psihică

Pentru capricorni începutul de an se anunță destul de benefic, întrucât poziționările planetelor Jupiter și Saturn favorizează menținerea unei stări de sănătate bune. Totuși, capricorni pot experimenta gânduri negative, motiv pentru care este recomandat ca aceștia să-și petreacă timpul cu cei dragi, să se ocupe de hobby-uri și să socializeze cât mai mult. De asemenea, între 29 iunie și 15 noiembrie, capricorni trebuie să fie atenți la obiceiurile alimentare și să evite excesele care pot cauza neplăceri, scrie knowinsiders.com.

Vărsătorii pot avea un început de an dificil

Sănătatea nativilor vărsători ar putea avea de suferit în prima parte a anului 2024,  în cazul în care planetele Jupiter și Saturn sunt plasate în casa a douăsprezecea. Vărsătorii care suferă de boli cronice trebuie să fie atenți, întrucât aceste afecțiuni se pot agrava, dacă nu sunt respectate sfaturile și indicațiile medicale. Saturn, conducătorul acestei zodii favorizează, ulterior, rezolvarea problemelor de sănătate. Astfel, după 6 aprilie starea generală de sănătate se poate îmbunătății. În prima parte a lunii septembrie, vărsătorii devin sensibili și se pot confrunta cu afecțiuni ale sistemului respirator. Prin urmare, acordă atenție sănătății tale, adoptă un stil de viață sănătos și încearcă să faci mișcare în mod regulat.

Peștii se bucură de o sănătate generală bună

Anul 2024 se anunță un an benefic în ceea ce privește starea de sănătate a nativilor pești. Atât fizic cât și pshic, peștii au mari șanse să se simtă bine în anul ce urmează. Cei care suferă deja de anumite afecțiuni trebuie, însă, să respecte în continuare medicația și indicațiile medicului specialist. Cu toate că peștii se bucură de o stare de sănătate, în general, bună, între 6 aprilie și 14 septembrie se pot confrunta cu anumite neplăceri. Totuși, acestea pot fi rezolvate rapid prin adoptarea unui stil de viață sănătos, meditație și practicarea regulată a exercițiilor fizice, cât și mișcarea în aer liber.

Știai că…

….primele predicții astrologice au avut loc atunci când oamenii au început să observe ciclurile atronomice? Din cele mai vechi timpuri se credea că pozițiile planetelor pot influența  bunăstarea unei persoane.

…până în secolul al XVII-lea, astrologia era disciplină academică în multe regiuni din Europa și Asia? Astrologia juca un rol important în diferite domenii de studiu, precum meteorologia, alchimia și medicina tradițională.

de Anca-Teodora Popa

Surse :

https://knowinsiders.com 

https://varta.astrosage.com 

https://www.astrosage.com 

https://en.unesco.org