Cum se face epilarea cu zahăr - Cum se face

1 2 jpg jpeg

Epilarea cu zahăr nu este la fel de nocivă pentru piele ca alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceara de exemplu, deoarece zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.

Acest tip de epilare poate fi realizat în propria intimitate, acasă, şi este mai puţin dureroasă decât alte metode de îndepărtare a părului nedorit. În plus, poţi îndepărta chiar şi părul din zonele mai puţin accesibile vederii, scutindu-te de privirile cosmeticienei.

Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă şi îţi asigură o piele fină şi picioare perfecte timp de 5 săptămâni. În plus, ingredientele nu sunt toxice şi nu conţin parfum. Alege o zonă largă de pe corp pe care să o aplici mai întâi. Trebuie îndepărtată înainte orice urmă de loţiune sau cremă care au fost aplicate anterior pe piele. Poţi începe mai întâi cu picioarele, în zona unde părul este mai puţin aspru, sau cu zona subraţului.

Cum se face epilarea cu zahăr

* Aplică pasta într-un strat gros. Ai grijă ca amestecul să fie cald, dar suficient de rece pentru a-l atinge cu degetele. Se poate aplica şi cu un cuţit pentru unt sau un beţişor de la acadele, dacă nu vrei să-ţi foloseşti degetele. Aplică ceara în direcţia opusă creşterii firelor de păr. Împrăştie uniform

* Foloseşte bucăţi mici de ţesătură de bumbac pentru a îndepărta ceara de pe zona aplicată. Trebuie ca ceara să stea pe piele cel puţin un minut înainte de a o îndepărta, pentru a pătrunde bine în porii din piele. Pentru îndepărtare, apasă pânza pe zona aplicată şi apoi trage rapid.

* Dacă îţi mai rămâne amestec, îl poţi păstra într-un vas cu capac la frigider. Poate fi utilizat până la 4 – 5 săptămâni, încălzit de fiecare dată.