Cum poţi avea mâini catifelate

1 unghii jpg jpeg

Expunerea directă la frig, vântul, apa fierbinte, dar şi anumite substanţe chimice afectează, de obicei, pielea delicată a mâinilor. Pentru a le menţine suple şi catifelate, ai nevoie de o rutină de îngrijire simplă, dar eficientă!

Anumite ingredient pe care le ai deja în frigider sau în cămară sunt ajutoare de nădejde atunci când vine vorba de îngrijirea, exfolierea şi hidratarea profundă a mâinilor, mai ales în sezonul rece, când vremea rece le predispune la uscăciune şi iritaţii. Le poţi folosi ca atare sau în diverse amestecuri.  

Făină de ovăz

Prepară o pastă din 6 linguri de făină de ovăz, 2 de lapte, 2 de ulei de măsline şi 2 linguriţe de miere. Aplică această pastă pe mâini, las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Aceasta mască îţi va lăsa mâinile netede. Mai poţi face un amestec şi din făină de ovăz (1 lingură), la care adaugi puţin ulei de nucă de cocos (2 linguriţe). Îl poţi folosi pe post de săpun, dar are şi proprietăţi exfoliante.

Glicerină şi apă de trandafir

Amestecă 1 linguriţă de suc de lămâie, 1 lingură de glicerină şi câteva picături de apă de trandafir. Aplică acest tratament de două ori pe zi, pentru mâini mătăsoase sau seara, înainte de culcare.

Lămâie

Ai nevoie de o lămâie pe care o tai în două. Ia o jumătate, pune-i deasupra jumătate de linguriţă de zahăr şi masează-ţi cu ea mâinile. Acest remediu elimină petele de culoare şi îţi face pielea moale.

Iată un alt remediu pentru mâinile uscate de vânt: amestecă 1 lingură de smântână cu 2 de suc de lămâie şi 1 de zahăr. Masează-ţi mâinile cu masca obţinută şi spală-te după 10 minute.

Lapte călduţ

Încălzeşte puţin lapte, pune-l într-un bol adânc şi stai cu mâinile cufundate în el, 5 minute.  În loc să le speli la sfârşit cu apă, sterge-le cu un prosop uscat. Aplică o cremă hidratantă. Repetă această operaţiune câteva zile la rând şi vei scăpa de pielea uscată şi iritată.

Cartofi

Fierbe 2 cartofi şi pasează-i. La piureul obţinut, adaugă 1- 2 linguriţe de glicerină şi 2 picături de ulei de migdale. Aplică acest amestec pe mâini şi stai cât de mult poţi. Spală-te apoi cu apă călduţă.

Zahăr

Amestecă 2 linguriţe de zahăr cu 3 de ulei de măsline. Masează-ţi mâinile prin mişcări circulare. După 10-15 minute, spală cu apă şi aplică o cremă hidratantă.

Mai poţi face un amestec şi din ½ linguriţă de zahăr cu 1 lingură de miere. Masează mâinile cu acest amestec, 2-3 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Oţet de vin

Pentru a scăpa de problema ridurilor de pe mâini, mixează în cantităţi egale de oţet şi suc de ceapă. Vei observa diferenţa în numai câteva zile.

Câteva sfaturi rapide

  • Foloseşte săpunuri delicate, din ingrediente 100% naturale şi evită apa fierbinte.  
  • Poartă mănuşi în timp ce e ger, când speli vase sau cureţi obiectele sanitare din baie (cadă, chiuvetă, WC).
  • Aplică glicerină pe timp de noapte.