Cum foloseşti corect şamponul nuanţator. Tot ce ai vrut să ştii despre acest produs

1 sampon nuantator jpg jpeg

Şamponul nuanţator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, dar şi terifiate. De ce? Ei bine, acest şampon magic face minuni asupra culorii, dar multe doamne se tem să folosească un astfel de tratament ca nu cumva, din greşeală, să îşi strice culoarea. Aşadar, iată ce ar trebui să ştii despre acest produs, de la A la Z.

La ce este bun şamponul nuanţator?

Şamponul nuanţator este ideal pentru tonurile de blond sau şuviţe, dacă vrei să îţi menţii culoarea între programări. Ştii de ce acest şamponare culoarea mov? Pentru că, pigmentul violet neutralizează culorile calde şi oferă părului blond aspectul proaspăt ca după o vizită la salon.

Şamponul nuanţator este esenţial la casa oricărei blonde, fie că vorbim de blond auriu sau caramel. Atuul lui? Ţine departe culoarea „galben pui” de părul tău.

Cât de des trebuie folosit şamponul nuanţator?

”Frecvenţa utilizării acestui tip de şampon diferă de la un tip de blond la altul. În cazul unui păr auriu, ideal este să îl foloseşti atunci când firul de păr începe să-şi schimbe nuanţa, în timp ce pentru părul foarte deschis, vopsit în tonuri reci, şamponul  nunaţator ar trebui folosit cu regularitate”, spune Mihai Badin, stilist Wella Professionals. Specialiştii recomandă folosirea acestui produs o dată pe săptămână, în funcţie de efectul dorit.

Cât trebuie lăsat pe păr să acţioneze?

Dacă luăm două şampoane nuanţatoare, observăm că timpul de acţionare diferă pentru că niciun produs nu este identic altuia. Unele pot fi mai puternice, în timp ce altele mai slabe, ceea ce înseamnă că ai nevoie de câteva minute bune pentru diferenţe notabile.

Ce se întâmplă dacă foloseşti şamponul nuanţator pe părul uscat?

Există multe trucuri despre şamponul nuanţator care circulă pe Internet. ”Pentru că părul este mult mai poros atunci când este uscat, produsul nu se absoarbe uniform, iar astfel vei obţine efecte diferite şi pete. Ideal este să aplici produsul pe părul umed şi să-l masezi pentru un finish fără cusur”, ne sfătuieşte specialistul Wella Professionals.

Poate fi folosit pe părul închis la culoare?

Ei bine, da. Deşi, până de curând, se credea că şamponul nuanţator este doar pentru echilibrarea părului blond, află că acesta poate fi aplicat şi pe nuanţele închise de brunet. Pentru un păr închis la culoare, nevoia de a aplica un astfel de produs este rară.

Sfaturi pentru a preveni decolorarea tonurilor de păr

  • Optează pentru antioxidanţi
  • Foloseşte o cască de înot- Clorul este un alt agresor pentru păr, pentru că îndepărtează uleiurile esenţiale, îl usucă, iar culoarea se îndepărtează mai repede. Un truc pentru a menţine părul sănătos este folosirea unei caschete pentru înot.
  • Foloseşte protecţie pentru păr- Ştim deja că instrumentele de styling şi temperaturile crescute ne agresează părul şi ne afectează culoarea. Este recomandat să foloseşti spray pentru protecţie termică pentru a crea un scut de protecţie asupra acestor factori.

Cum acţionează şamponul nuanţator asupra părului alb?

În timp, părul alb tinde să prindă nuanţe de galben, iar acestea pot fi neutralizate cu şamponul nuanţator. Ai grijă însă, să nu-l laşi să acţioneze prea mult timp.

Citeşte şi: Ai păr deteriorat? Iată ce să faci ca să îi redai strălucirea!