Cele mai bune sucuri care te răcoresc pe caniculă

1 2 jpg jpeg

Temperaturile ridicate sunt mai uşor de suportat dacă apelezi la un suc răcoritor, natural, din fructe. Este şi o sursă excelentă de vitamine şi minerale.

Sucul de căpşuni

O adevărată cură de sănătate, acest suc este răcoritor şi ideal pentru a-ţi reîncărca bateriile, pentru întreaga familie. Îl obţii dintr-o jumătate de banană, două linguri de miere şi câteva sute de grame de căpşuni. Amesteci fructele într-un blender, după care pui în pahare, cu două-trei cuburi de gheaţă şi miere.

Sucul de kiwi

Din două fructe de kiwi, un ananas potrivit şi două mere vei obţine un suc tonifiant pentru organism. Nu trebuie decât să decojeşti fructele de kiwi, apoi să le tai cubuleţe şi să le treci prin storcător. La sfârşit, adaugi două-trei cuburi de gheaţă. Vei obţine o băutură care îţi va da energie cât pentru întreaga zi. De aceea, este potrivită pentru micul dejun.

Sucul de pere

Un alt suc delicios şi răcoritor este cel de pere. Plin de vitamine, îl poţi bea pe parcursul întregii zile. Îl obţii din cinci-şase pere pe care le treci prin storcătorul de fructe.

Sucul de vişine

O băutură excelentă de vară este sucul de vişine. Se prepară dintr-un kilogram de vişine, cărora le scoţi sâmburii, după care le striveşti, într-o sită.Vei obţine un suc delicios, care, pe lângă faptul că te răcoreşte, este foarte bogat în vitamina C.

Sucul de portocale

Ai umblat toată ziua prin oraş sau ai lenevit la plajă, lucruri care te-au făcut să simţi că te sufoci de cald. Scapi numaidecât de senzaţia de căldură dacă-ţi pregăteşti un suc proaspăt de portocale. Îl prepari din două-trei portocale, cu ajutorul storcătorului de fructe. La sfârşit, adaugi câteva cuburi de gheaţă.