Ce se intampla in corpul tau la doar cateva minute dupa ce bei sucuri carbogazoase

1 ce se intampla in corpul tau la doar cateva minute dupa ce bei sucuri carbogazoase uitj jpg jpeg

Anumite sucuri acidulate sunt, pe cat de gustoase, pe atat de daunatoare organismului. Iata ce se intampla in corpul tau dupa ce le bei.

In primele 10 minute dupa consum, in sistemul digestiv patrunde o doza destul de mare de zahar care poate genera o senzatie de greata unor persoane. Efectul de greata este inhibat, insa, de acidul fosforic.

La 20 de minute dupa ce bei suc acidulat, cantitatea mare de zahar ajunge in sange, ducand astfel la o eliberare mare de insulina de la pancreas. Surprusul de zahar din sange va fi transformat de ficat in depozite de grasime. La 40 de minute dupa consum, cafeina est absorbita in corp si creste tensiunea arteriala. Dupa 45 de minute, sustine sursa citata, sistemul nervos produce dopania, hormon care actioneaza asupra centrului placerii din creier. La o ora dupa consumul unei doze suc acidulat, metabolismul incetineste si acidul fosforic din intestine incetineste sau impiedica absorbtia magneziului, a zincului si a calciului.

E bine de ┼čtiut faptul c─â sucurile carbogazoase nu con┼úin vitamine ┼či nici minerale, ele fiind preparate din ap─â filtrat─â, cafein─â, agen┼úi aromatiza┼úi ┼či zah─âruri rafinate.

Este dovedit faptul c─â, persoanele care consum─â 330 de ml de astfel de b─âuturi, zilnic, iau ├«n greutate ÔÇô├«ntr-o singur─â lun─â - jum─âtate de kilogram. Dup─â fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate cre┼čte de 1,6 ori.

├Än plus, cei care consum─â astfel de licori se pot ├«mboln─âvi ┼či de diabet. Diabetul este o consecin┼ú─â a cre┼čterii ├«n greutate ┼či a obezit─â┼úii.

Medicii avertizeaz─â c─â sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism ┼či scade densitatea osoas─â. Astfel, riscul de osteoperoz─â cre┼čte sim┼úitor. Pe de alt─â parte, sodiul con┼úinut de aceast─â b─âutur─â reprezint─â un factor de risc pentru calicifierea oaselor, mai ales la copii.

Fructoza, substan┼ú─â ce se reg─âse┼čte din plin ├«n acest b─âuturi, face ca tensiunea arterial─â s─â creasc─â. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat cre┼čte riscul bolilor renale.

Sunt numeroase studii care au dovedit c─â persoanele care consum─â des sucuri carbogazoase au un risc crescut de ciroz─â. Totodat─â, aceste licori deshidrateaz─â organismul.

Substanţa toxică din sucurile cu acid este un îndulcitor artificial numit aspartam. Acesta conţine: acid aspartic, fenilalanin

 ┼či metanol. Cu toate c─â are peste 92 efecte secundare, aspartamul este frecvent ad─âugat ├«n compozi┼úia alimentelor deoarece este de 200 ori mai dulce dec├ót zah─ârul normal.

Din cauza ├«ndulcitorilor artificiali, ficatul este suprasolicitat fiind nevoit s─â proceseze aceste substan┼úe. Toate zah─ârurile sunt transformate ├«n glucoz─â. Dar fructoza de porumb este mult mai greu metabolizat─â ┼či astfel ajungem la afec┼úiuni ale ficatului.