Ce părți ale corpului nu trebuie spălate des?

Urechile

Ceara pe care o secretă urechile are rolul de a colecta și de a o elimina din canalul urechii. Dacă intri prea adând pentru a o curăța, vei lăsa urechea  neprotejată – sau mai rău, spune medicul otolaringolog Dr. Erich Voigt, de la NYU Langone Medical Center. „Dacă folosiți bețigase, împingeți  ceara înnapoi pe canal și o împiedicați să curgă în mod natural. Ceara este produsă continuu și se rostogolește spre exterior curățând urechea”. 

image

Dopurile pentru urechi pot favoriza dopurile de ceară. Foto: Shutterstock

Dar ceara se solidifică în timp și acumularea ei îți poate provoca probleme de auz sau infecții ale urechii, așa că nu trebuie împinsă înapoi cu bețigașe de bumbac, cu degetele sau cu alte obiecte precum dopuriel de urechi. Ceara  se curăță când ajunge la exteriorul urechii.

Curățarea colonului

Curelre de detoxifiere și curățare a colonului sunt o pierdere totală de timp și bani, spune medicul gastroenterolog Roshini Raj, citat de The Healthy. „Corpul tău se detoxifică în mod natural prin acțiuni la nivelul ficatului, rinichilor și colonului”, spune ea. „În colon, bacteriile bune sunt cele care ajută la detoxifiere, iar multe „curățări” pot perturba această floră. Renunță la curele de detoxifiere și pune lucrurile în mișcare cu o dietă bogată în fibre, care stimulează și bacteriile bune”, spune ea.

Părul nu se spală zilnic

„Să spălați părul în fiecare zi este prea mult. Trebuie să-i oferi scalpului șansa de a se echilibra și de a fi în echilibru”, a spus stilista Elle Kinney, citată de The Healthy.S-ar putea să-i ia părului câteva săptămâni pentru a se obișnui cu o nouă rutină, dar în cele din urmă nu va mai avea spectul gras pentru că tegumentul nu va avea nevoie să producă mai m ult ulei.   

Nasul

Se suflă și atât, nu estenevoei de alte moduri de a-l curăța, deși mulți au tendința de a-și băga degetele în nas. Dr. Voigt c. „Iese nitat de The Healthy spune că acest obicei  poate genera local fisuri ale mucoasei și  sânge care se transformă în hrană pentru germeni. Mai mult, se pot forma cruste și iritații în interiorul nasului care duc la discomfort și chiar durere.  Nasul se suflă împingând alternativ în nări, nu în amândoua odată fiindcă există riscul ca mucozitățile să migreze spre urechi.

Vaginul

Dușurile și utilizarea săpunurilor parfumate strică nivelurile pH-ului vaginului. Vaginul are mecanisme prin care se curăță singur, așa că nu trebuie intervenit în interior.  „Apa simplă este de obicei suficientă pentru a curăța vulva, dar dacă doriți să folosiți un săpun, asigurați-vă că este blând și fără parfum”, spune dr. Raj, citat de The Healthy.