Ce nu ştiai că poţi face cu pasta de dinţi

1 shutterstock 410582638 jpg jpeg

Folosită în igiena orală, pasta de dinţi poate avea multiple utilizări cum ar fi curăţarea bijuteriilor de argint sau redarea strălucirii unghiilor. Iar asta nu e tot!

Îndepărtează arsurile de pe fierul de călcat

Dacă ai setat fierul de călcat la o temperatură prea mare şi, din acest motiv, pe lângă faptul că ţi-a ars hainele, prezintă semne de arsură, nu te grăbi să dai o fugă până la magazinul de electrocasnice. Încearcă, mai degrabă, o soluţie la îndemână: pune 1 linguriţă de pastă de dinţi pe un prosop şi freacă energic talpa fierului de călcat, până dispare stratul cu aspect ruginos.

Curăţă bijuteriile de argint

Cu timpul, accesoriile tale preferate din argint îşi pot schimba aspectul, dar vestea bună e că le poţi face să arate ca noi cu ajutorul pastei de dinţi. Pune o cantitate de pastă de mărimea unui bob de mazăre pe o periuţă de dinţi veche şi freacă uşor bijuteriile, apoi clăteşte-le şi şterge-le bine cu un prosop.

Redă strălucirea unghiilor

Pasta de dinţi are acţiune abrazivă, de aceea, aplicată pe unghii va lustrui suprafaţa acestora, redându-le aspectul natural, fără a le deteriora. Pentru a avea unghii mai albe şi mai stălucitoare, masează-le 2-3 minute cu pastă de dinţi şi lasă să acţioneze 10 minute. La final, clăteşte cu apă călduţă.