Ce mănâncă oamenii de Paște, în țări din întreaga lume?

Mesele de Paște sunt diferite în întreaga lume, variind de la deserturi dulci la supe sărate, scrie Insider.

Anglia

În Anglia, se mănâncă prăjitură simnel. Datând de secole, prăjitura simnel este un desert cu fructe, mâncată duminica. Acum are aspectul unui tort, acoperit cu un strat de martipan și decorat cu 12 bile de martipan, care îi reprezintă pe cei 12 apostoli.

simnel cake jpg

Prăjitura simnel Foto: preluare Insider

Chiflele Hot-cross sunt, de asemenea, populare în Marea Britanie în timpul Paștelui. Aceste chifle dulci, condimentate sunt consumate în mod tradițional în Vinerea Mare pentru a semnifica sfârșitul Postului Mare și au fost o tradiție de Paște ce datează de secole. Coacăzele sau stafidele decorează chifla, iar glazura este folosită pentru a face o cruce deasupra, ce semnifică răstignirea lui Isus.

Argentina

În Argentina, oamenii mănâncă ceva asemănător plăcintei numită torta Pascualina, adică „Tarta de Paște”.

Placinta savuroasa este umpluta cu ricotta, oua fierte tari, spanac, anghinare si patrunjel. Deoarece nu are carne, este un fel de mâncare obișnuit și în timpul Postului Mare, iar numeroasele ouă folosite pentru a găti acest fel de mâncare, simbolizează învierea lui Isus Hristos.

image

Trata pascală argentiniană. Foto: Preluare Insider

Mexic

În Mexic, capirotada este un desert tradițional servit în Vinerea Mare. Rețetele pentru capirotada, o budincă de pâine, variază, dar este făcută din bolillo (o pâine asemănătoare unei baghete), care a fost înmuiată în sirop fiert din zahăr, bețișoare de scorțișoară și cuișoare. Nucile, fructele uscate și siropurile dulci sunt toppinguri comune.

Mexic jpg

Foto: preluare Insider.

Capirotada este menită să semnifice răstignirea: bețișoarele de scorțișoară reprezintă crucea, cuișoarele reprezintă cuiele, iar pâinea reprezintă Trupul lui Hristos.

Franța

Pulpa de miel este un fel de mâncare tradițional de Paște în Franța.

Francezii au o rețetă specială de Paște pentru pulpă de miel cunoscută sub numele de „le gigot d'agneau Pascal”.

image

Foto: Preluare Insider

Deși numele poate părea complicat, rețeta este de fapt destul de simplă. Carnea (mielul fiind cunoscut ca animal de sacrificiu) este asezonată cu usturoi și ierburi, cum ar fi rozmarinul, și apoi prăjită.

Finlanda

Finlandezii mănâncă un desert numit mämmi. Cei care fac mämmi de Paște trebuie să înceapă cu zilele de pregătire în avans, deoarece trebuie păstrat la rece timp de trei până la patru zile înainte de a fi servit.

mami jpg

Foto: preluare Insider

Desertul tradițional este făcut din apă, melasă, secară mălțuită, făină de secară și coaja de portocală de Sevilla pentru condiment. De obicei se consumă rece, cu lapte sau smântână.

Polonia

Borșul alb este tradițional în Polonia. Denumit și zurek, nu se face exclusiv de Paște, dar este servit în mod obișnuit în timpul sărbătorii. Făcută din făină de secară fermentată, cârnați și ouă fierte tari, supa este consistentă și sățioasă.

image

Foto: preluare Insider

Babka wielkanocna este un desert popular în Duminica Paștelui în Polonia. Deși babka a devenit desertul favorit pe tot parcursul anului în multe țări, prăjitura a fost servită în mod tradițional în Duminica Paștelui în Polonia. De obicei, babka este rotundă și acoperită cu o glazură dulce.

Italia

Colomba di Pasqua este favorita de Paște în Italia. Prăjiturile pe bază de pâine dulce sunt comune de sărbători în Italia. Există panettone de Crăciun și colomba di Pasqua de Paște. În formă de porumbel, simbol al păcii, colomba di Pasqua este umplută cu fructe confiate și apoi stropită cu migdale și zahăr perlat.

image

Foto: Preluare Insider

Oamenii din regiunea Napoli din Italia mănâncă o combinație de pizza și plăcintă de Paște, numită pizza chiena, care  înseamnă pizza umplută, în dialectul napolitan. Specialitatea napolitană este umplută cu o varietate de mezeluri și brânzeturi.

Ecuador

Ecuadorienii preferă fanesca, o supă consistentă care constă dintr-o varietate de cereale și fasole, precum și bacalao, care este cod sărat uscat.

Ecuador jpg

Foto: Preluare Insider

Ingredientele exacte diferă de la gospodărie la gospodărie, dar cele comune includ fasole, dovlecei, porumb, orez, usturoi, ceapă, mazăre și lapte. În mod ideal, pentru a face supa se folosesc 12 feluri diferite de fasole, reprezentând cei 12 apostoli. Bacalao-ul îl simbolizează pe Isus.

Grecia

În Grecia, tsoureki este servit la cină. Aceasta este o pâine dulce împletită. Impletitura cu trei fire simbolizeaza Sfanta Treime, in timp ce ouale fierte,  tari, cu care se servește în mod obișnuit această pâine sunt menite să simbolizeze sângele lui Hristos, de aceea sunt vopsite în roșu.

Grecia jpg

Germania

În Germania, supa de cervil este servită în mod tradițional în Joia Mare.

Cunoscută sub numele de kerbelsuppe în germană, supa de cervil este făcută din cervil, o plantă înrudită cu pătrunjelul. Supa se mănâncă de obicei în Joia Mare (joia dinaintea Paștelui), care este cunoscută sub numele de Gründonnerstag, sau Joia Verde în germană, de unde și supa verde.

image

Foto: Preluare Insider

Spania

Oamenii din Spania mănâncă deserturi asemănătoare gogoșilor numite rosquillas. Rosquillas de Semana Santa, sau gogoșile de Paște, au mai mult gust de prăjitură decât gogoși, deoarece sunt făcute cu făină fermentată în loc de drojdie.

image

Modul în care sunt servite diferă în Spania, dar un preparat obișnuit este pudrat cu zahăr deasupra.

Statele Unite

Multe familii din Statele Unite servesc șuncă la cuptor la cina de Paște. Șunca este dulce, datorită fie unei glazură din miere și zahăr brun  și este acoperită cu ananas feliat.

America jpg

Foto: Preluare Insider

Înainte de a exista frigidere, animalele erau sacrificate în toamnă, iar carnea nu putea fi mâncată până la Paște, de aici și tradiția.

Slovenia și Croația

Oamenii din Slovenia și Croația mănâncă pinca, un rulou dulce tradițional sau pâine. Pinca este făcută pentru a sărbători sfârșitul Postului Mare în multe țări din Europa de Est, cum ar fi Slovenia și Croația. Înainte de a fi copt, semnul crucii este sculptat în aluat.

Slovenia pinca jpg

Foto: Pinca, preluare Insider

Rusia

Rușii mănâncă pashka, un desert savuros care poate fi mâncat fie de sine stătător, fie cu pâine. Pashka se face cu branza de vaci și cremă de brânză. Brânză este adesea împodobită cu fructe uscate și literele XB, care înseamnă „Hristos a înviat”.

image

Foto: Preluare Insider

Brazilia

Paçoca de amendoim este o bomboană braziliană cu variant dulce și sărată, consumată în preajma sărbătorii de Paște.

image

Această bomboană este făcută din doar câteva ingrediente simple: arahide măcinate, sare, zahăr și uneori făină de manioc.

Citește și Ce este hepatotoxicitatea?