Care sunt beneficiile uleiului de cocos

1 nuca de cocos jpg jpeg

Aliment nelipsit din dieta vegetariana, uleiul de nuca de cocos are multiple intrebuintari in cosmetica. Insa acesta are si efecte benefice asupra sanatatii. Iata care sunt ele!

Contribuie la arderea grasimilor

Numeroase studii efectuate in 2009 arata ca uleiul de cocos este util celor care vor sa scape de kilogramele in plus. De asemenea, este usor de digerat - spre deosebire de alte uleiuri - si ajuta la functionarea in conditii optime a sistemului tiroidian si a sistemului endocrin. Potrivit unui studiu pilot realizat de cercetatorii de la Universiti Sains, Malaezia, uleiul de nuca de cocos accelereaza metabolismul, ajutand astfel persoanele obeze si supraponderale (in special barbatii) sa piarda in greutate.

Imbunatateste sanatatea inimii

Cercetatorii spun ca 50% din grasimile care se gasesc in uleiul de cocos sunt trigliceride cu lant mediu (MCT), care se absorb cu usurinta. Intr-un studiu efectuat pe 116 pacienti cu boala coronariana, s-a observat ca o dieta bogata in ulei de nuca de cocos extra virgin a dus la cresterea colesterolului bun (HDL) si scaderea colesterolului rau (LDL). Daca folosesti frecvent ulei de nuca de cocos, verifica-ti periodic nivelul de colesterol, recomanda medicii. 

Remediu in ingrijirea parului

Stii de ce femeile din regiunile de coasta de la tropice au parul lung si stralucitor? Folosesc ulei de cocos! Un studiu publicat recent arata ca uleiul de cocos este foarte eficient in reducerea pierderii de proteine, care, daca nu este tinuta sub control, poate duce la diferite probleme capilare, de exemplu uscarea suvitelor sau matreata. Acesta este unul dintre motivele pentru care este utilizat ca ulei de ingrijire a parului si este folosit si la fabricarea de produse destinate ingrijirii capilare. Parul ti s-a deteriorat? Uleiul de nuca de cocos este solutia in cazul tau. 

Amelioreaza simptomele dementei

In urma utilizarii uleiului de cocos se imbunatatesc abilitatile cognitive ale pacientilor cu Alzheimer, arata ultimele cercetari din domeniu. Un studiu publicat recent indica faptul ca trigliceridele cu lant mediu (MCT) prezente in uleiul de nuca de cocos sunt o mare sursa de cetona, compus chimic care imbunatateste memoria. 

Tine la distanta problemele dentare

Numeroase studii arata ca utilizarea

este eficienta impotriva diferitelor probleme dentare cum sunt placa si halitoza. 

Ce alte beneficii mai are uleiul de cocos

Potrivit specialistilor, uleiul de nuca de cocos este utile contra virusurilor care produc gripa, rujeola, hepatita, herpes. De asemenea, tine la distanta bacteriile care cauzeaza ulcer, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, pneumonie si gonoree. In cele din urma, uleiul de nuca de cocos ajuta la eliminarea ciupercilor si a fungilor vinovati de aparitia ciupercii piciorului, aftelor si eruptiilor cutanate.

Datorita trigliceridelor cu lant mediu si acizilor grasi care se gasesc in compozitia sa, uleiul de nuca de cocos previne bolile renale, hepatice si mentine sanatatea pancreasului.

Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos au proprietati antimicrobiene, antibacteriene si antivirale. Din acest motiv, uleiul de nuca de cocos este benefic in combaterea diverselor bacterii, ciuperci si paraziti care cauzeaza diverse probleme de sanatate.