Când devin periculoase curele de slăbit. Ce probleme de sănătate pot să apară

1 ingrasare jpg jpeg

Dietele clasice de sl─âbit pot duce la pierderea surplusului de greutate, ├«ns─â, cel mai important lucru este modificarea obiceiurilor alimentare pe termen lung. O cur─â de sl─âbire care nu este ┼úinut─â corespunz─âtor poate avea urm─âri negative din punct de vedere al s─ân─âta┼úii inimii, ficatului ┼či nu numai.

Dieta discociat─â func┼úioneaz─â pe principiul c─â nu alimentele ├«n sine ├«ngra┼č─â, ci asocierea lor. Presupune disocierea proteinelor de carbohidra┼úi ┼či consumarea separat─â a alimentelor din grupele principale. Aceast─â cur─â este u┼čor de ┼úinut, ├«ns─â poate favoriza unele deficien┼úe nutri┼úionale. La r├óndul ei, dieta Atkins presupune evitarea carbohidra┼úilor, ├«n favoarea proteinelor. Avantajul acesteia este c─â poate fi ┼úinut─â ┼či de b─ârba┼úi, care prefer─â preparatele din carne, principala surs─â de proteine. ├Än schimb, cura Atkins poate favoriza apari┼úia bolilor de inim─â, din cauza preponderen┼úei gr─âsimilor. Mult mai s─ân─âtoas─â pentru colesterol ┼či hipertensiune este dieta macrobiotic─â, s─ârac─â ├«n gr─âsimi ┼či bogat─â ├«n fibre. Totu┼či, poate da unele anemii ┼či caren┼ú─â de vitamina B12, necesar─â pentru s─ân─âtatea sistemului nervos.  

Pastilele de slăbit au reacţii adverse periculoase  

Patilele de sl─âbit nu sunt o solu┼úie miraculoas─â pentru pierderea ├«n greutate, pentru c─â pot avea reac┼úii secundare grave, mai ales ├«n cazul existen┼úei unor boli. Pilulele de sl─âbit care con┼úin efedrin─â pot afecta sistemul nervos ┼či pe cel cardiac. Ele pot fi ┼či diuretice, favoriz├ónd eliminarea apei din organism. Medicamentele care au ca substan┼ú─â activ─â sibutramina pot cre┼čte tensiunea arterial─â, fiind contraindicat─â ├«n afec┼úiuni coronariene. De asemenea, substan┼úa activ─â orlistat poate avea efecte adverse de tip gastrointestinal.  

Curele rapide, cu sc─âderi vizibile ├«n greutate, sunt urmate de o recuperare a kilogramelor pierdute, de cre┼čterea senza┼úiei de foame ┼či chiar de ├«ngr─â┼čare.