Aragaz mai curat cu produse din cămară

1 aragaz jpg jpeg

Pentru a curăţa aragazul, nu e nevoie să apelezi la soluţii scumpe sau pline de chimicale. E de ajuns să te îndrepţi spre propria-ţi cămară, unde vei găsi cu siguranţă măcar unul dintre produsele pe care ţi le recomandăm pentru a-i reda faţa curată aragazului tău.

Bicarbonatul de sodiu

Multe suprafeţe din casă pot fi curăţate cu ajutorul bicarbonatului, inclusiv aragazul. Cum se procedează? Prepară mai întâi o pastă groasă din bicarbonat cu apă. Şterge aragazul cu un burete umed şi apă caldă. Apoi, întinde pasta de bicarbonat pe zonele care necesită curăţare şi las-o să acţioneze 20 de minute. Ulterior, curăţă pasta cu ajutorul unui burete uşor abraziv şi apoi spală bine suprafeţele cu o lavetă umedă. În cazul în care cuptorul aragazului este foarte murdar, pasta de bicarbonat trebuie întinsă bine cu ajutorul mănuşilor menajere şi lăsată să acţioneze cel puţin 8 ore. După acest interval, se curăţă bine resturile de bicarbonat cu ajutorul unei lavete umezite în oţet.

Oţetul de vin

Dacă vrei ca aragazul tău să arate bine zilnic şi grăsimile să nu apuce să se usuce, poţi folosi oţetul de vin. Acesta va împiedica depozitarea reziduurilor, inclusiv a celor grase. Toarnă o cantitate de oţet într-un recipient cu atomizor şi, după ce termini de folosit aragazul, pulverizează oţetul pe suprafeţele murdare. Lasă-l să acţioneze 15 minute, apoi şterge bine cu o lavetă umezită în apă caldă.

Sucul de lămâie cu sare

Pentru curăţarea cuptorului, două produse eficiente sunt lămâia şi sarea. Într-o jumătate de pahar cu apă, adaugă sucul de la o jumătate de lămâie şi 3 linguri de sare. Amestecă bine până când se dizolvă sarea, apoi pulverizează lichidul peste petele de grăsime din cuptor. După 10 minute, curăţă cuptorul cu un burete abraziv şi şterge-l apoi cu o lavetă înmuiată în apă caldă.