Adevarul despre balsamul de buze - provoaca sau nu dependenta?
Probabil ca ai observat deja ca balsamul de buze provoaca o anumita dependenta: cu cat il folosesti mai des, cu atat mai mult vei simti nevoia sa-l aplici in fiecare moment.
Chiar daca mai multe site-uri sustin altceva, dependenta de balsamul de buze nu este o conditie medicala reala. Doar iti face pielea sa fie dependenta de anumite ingrediente precum mentolul, acidul salicilic si camforul. Acestea iti irita pielea, in loc sa o hidrateze.
Tocmai aceste ingrediente cauzeaza uscarea buzelor, determinandu-te sa aplici din ce in ce mai mult balsam pentru a obtine acea senzatie de hidratare de care ai nevoie.
Daca tot esti ”dependenta” este indicat să aplici un balsam bio care să hidrateze şi să reîmprospăteze pielea. În cazul în care nu vrei să-l cumperi din comerţ, există varianta să ţi-l prepari acasă.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de cocos
1 lingură de miere
2 linguriţe de ceară de albine
½ linguriţă de pudră de sfeclă roşie
4-6 picături din uleiul esenţial preferat
Metoda de preparare:
Pune uleiul de cocos, mierea şi ceara de albine pe baie de aburi. Această operaţiune ar trebui să dureze maxim 5-7 minute.
După ce ai luat compoziţia de pe foc, adaugă uleiul esenţial şi pudra de sfeclă roşie.
Rezultatul obţinut pune-l într-un recipient mic, pe care să-l poţi păstra în geantă. Noul tău balsam are nevoie să stea cel puţin o oră la temperatura camerei pentru a se răci.
Foloseşte balsamul bio şi uită de ruj!
Uleiul de cocos este un foarte bun hidratant natural, antibacterian care încarcă pielea cu antioxidanţii şi nutrimenţii necesari.
Mierea, pe lângă faptul că este un antibacterian natural, ajută la hidratarea pielii.
Ceara de albine are proprietăţi antiinflamatorii.
Micul tău truc de înfrumuseţare se poate face acum rapid, simplu şi economic chiar la tine în bucătărie.