Acesta este cel mai prost moment al zilei pentru a face sex

Bărbații și femeile au un ritm sexual diferit, arată studiile, de aceea și momentul ideal pentru a face sex este greu de stabilit, scrie Reader’s Digest.

Potrivit Reader’s Digest, un studiu din „Frontiers in Psychology” arată că libidoul bărbaților și al femeilor se situează la poluri opuse: femeile simt dorința seara, în timp ce bărbații sunt cel mai interesați de sex dimineața.

În cazul majorității cuplurilor heterosexuale, se pare că femeia ar putea avea ultimul cuvânt. Studiul a constatat că majoritatea cuplurilor  cel mai probabil, vor face sex între orele 21:00 și miezul nopții, adică la ora de culcare. Dar experții spun că sexul înainte de somn nu este neapărat ideal.

cuplu sex

Când ești obosit, momentul erotic are de suferit. Foto: Shutterstock

A te distra în timp ce ești deja între cearșafuri este incontestabil convenabil, dar există un dezavantaj în a programa sexul pentru ora de culcare, spune medicul și autorul international al cărții „The Power of When”, Michael Breus.

„Sexul la culcare nu este rău; doar că majoritatea oamenilor sunt epuizați în acel moment al zilei. Când corpul tău cere să dormi, există șanse mari să nu ai energia pentru cea mai uluitoare întâlnire sexuală”, spune el.

În funcție de persoană, sexul pe timp de noapte poate, de asemenea, să te stimuleze, este de părere terapeuta expert în relații și sex, Lisa Thomas. „Pentru majoritatea oamenilor, sexul este un reducător de tensiune și un relaxant. Oamenii fac sex înainte de culcare pentru a-i ajuta să adoarmă.”

Atât dr. Breus, cât și Thomas sunt de acord că a dormi împreună după ce ai consumat partida sexuală este bine și că, de fapt, dormitul împreună ar putea face sexul de dimineață mai savuros.

În timp ce te odihnești noaptea, corpul lucrează pentru a construi hormoni, inclusiv sexuali, și, de asemenea, te ajută să te trezești cu mai multă energie și creativitate pentru un sex de bună calitate, explică dr. Breus. „Este cea mai bună rețetă pentru sexul de dimineață”, spune specialistul.

Sexul de dimineață ar putea să nu fie ideal pentru cuplurile cu programe care încep devreme sau pentru cei cu orare nesincronizate, așa că Thomas recomandă să fii creativ. „Cuplurile care folosesc sexul pentru a se relaxa și conecta și pentru a reduce stresul și tensiunea sunt cele care fac sex mai mult și mai des de-a lungul vieții.”

Prin urmare, momentul potrivit pentru sexul cu scântei trebuie să cumuleze doi factori importanți: să fiți amândoi la fel de bine odihniți și să nu aveți presiunea unor lucruri urgente de rezolvat, care v-ar putea strica cheful.

Dr. Breus face și precizarea că nu ar trebui să avem așteptări nerealiste, ca fiecare partidă de sex să fie ideală și la momentul perfect „Cuplurile fac sex și pentru a se detensiona, pentru a se reconecta unul cu celălat, pentru a se distra”, precizează specialistul, nu doar pentru că simt o explozie de pasiune.

Citește și Ce este sindromul omului rigid, de care suferă Celine Dion?