VIDEO: Te speli pe dinți total ineficient? Iată cum se face periajul corect!

Periajul de două ori pe zi, dar cu mișări greșite este total ineficient, ba chiar dăunător spun medicii dentiști. Este posibil ca și tu să faci greșelile pe care le presupune periajul incorect, adică mișcările stânga-dreapta pe suprafașa dinților sau cele circulare, care împing, de fapt, bacteriile către gingii și în spațiile interdentare, fără să aducă beneficii sănătății danturii.

image

Mișcările circulare de periaj nu sunt corecte. Foto: Shutterstock

Medicii spun că mișcările corecte presupun periajul dinspre gingie spre vârful dinților, pentru a impinge resturile în exterior, efectuat în sensul acelor de ceasornic, întâi pe fața dinților, apoi în spate, timp de minimum 2 minute.

Un material video, realizat de medicul dentist Alexandra Mircea îți va arăta exact, care sunt mișcările corecte.

Pentru ca periajul să fie complet este nevoie să nu uiți să perii limba și interiorul obrajilor.

Nu doar dinții au nevoie de periaj. Limba, cerul gurii și interiorul obrajilor pot să rețină particule alimentare și bacterii care determină respirația urât mirositoare. De aceea, întocmai ca dinții,  necesită și acestea o curățare temeinică. Aceasta se poate face cu o mișcări ușoare, pe întreaga suprafață a limbii, interiorul obrajilor și cerul gurii.

Dupa ce termini periajul, poți clăti cu apă de gură. Este bine să nu mănânci și să nu bei timp de 30 de minute după spălare.

Citește și Botox falsificat în 5 țări