Usturoiul, aliatul împotriva bolilor de inimă

2 shutterstock 1312901660 jpg jpeg

Folosit ├«n buc─ât─ârie pentru gustul s─âu puternic ┼či aromat, usturoiul are o mul┼úime de calit─â┼úi medicinale, fiind eficient pentru ├«nt─ârirea imunit─â┼úii, reducerea inflama┼úiilor ┼či men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii inimii.

Usturoiul protejează împotriva bolilor de inimă

Una dintre cele mai importante propriet─â┼úi pe care le aduce usturoiul organismului este reducerea colesterolului, dac─â este consumat ├«ntr-o cur─â de cel pu┼úin 8 s─âpt─âm├óni. Potrivit studiilor, cei care au consumat 10 grame de usturoi ├«n fiecare zi s-au bucurat de reducerea nivelului colesterolului, sc─âz├ónd astfel ┼čansele dezvolt─ârii bolilor de inim─â.

├Änt─âre┼čte imunitatea

Usturoiul a fost folosit de genera┼úii ├«ntregi ca mijloc de combatere a r─âcelii ┼či de ├«nt─ârire a sistemului imuniate. Pentru a-l folosi ca metod─â de preven┼úie, este necesar s─â ├«l consumi ├«nainte de apari┼úia primelor simptome ale r─âcelii. Conform studiilor realizate de Universitatea de Stat din Washington, s-a demonstrat c─â usturoiul este eficient ┼či ├«n reducerea bolilor inflamatorii intestinale ┼či otr─âvirea alimentar─â provocat─â de bacteria Campylobacter.

Usturoiul reduce tensiunea arterial─â

Bolile cardiovasculare precum atacurile de cord sau accidentele vasculare se num─âr─â printre cele mai ├«nt├ólnite probleme de s─ân─âtate. Exist─â mai mul┼úi factori de risc care influen┼úeaz─â apari┼úia acestora, cel mai ├«nt├ólnit fiind hipertensiunea arterial─â. ├Än urma studiilor s-a constatat c─â persoanele cu tensiune arterial─â ridicat─â care au consumat zilnic 4 c─â┼úei de usturoi sau au luat suplimente cu usturoi au observat reducerea tensiunii arteriale sistolice cu aproximativ -9 mmHg ┼či a tensiunii arteriale diastolice cu aproximativ 4-6 mmHg.

Usturoiul combate c─âderea p─ârului

Pierderea podoabei capilare, ├«nt├ólnit─â at├ót ├«n r├óndul b─ârba┼úilor, c├ót ┼či al femeilor poate fi comb─âtut─â cu ajutorul usturoiului, gra┼úie alicinei (un compus care stimuleaz─â circula┼úia sangvin─â). ├Än fiecare zi, seara, se maseaz─â scalpul cu un c─â┼úel de usturoi, l─âs├óndu-se s─â ac┼úioneze peste noapte, apoi se cl─âte┼čte. De asemenea, usturoiul poate fi folosit ┼či pentru tratarea m─âtre┼úii.

Trateaz─â co┼čurile

Acneea poate ap─ârea ├«n perioada adolescen┼úei, dar ┼či ├«n perioada adult─â, ├«ns─â remediile naturale pot veni ├«n ajutorul t─âu. Datorit─â con┼úinutului ridicat de antioxidan┼úi, usturoiul distruge bacteriile care cauzeaz─â apari┼úia acneei. De fiecare dat─â c├ónd apare un co┼č, taie un c─â┼úel de usturoi pe jum─âtate ┼či maseaz─â cu el zona afectat─â, l─âs├ónd s─â ac┼úioneze c├óteva ore. Procedura se repet─â p├ón─â la dispari┼úia co┼čurilor.