Tratament naturist pentru buze cr─âpate. Te scap─â de probleme pentru totdeauna

1 2 jpg jpeg

├Ä┼úi prezent─âm trei re┼úete care le vor ajut─â s─â ├«┼či p─âstreze s─ân─âtatea ┼či s─â nu se mai crape sau s─â se exfolieze.

Re┼úeta 1. Amestec─â miere, zah─âr ┼či ulei de m─âsline ┼či maseaz─â-┼úi bine buzele. Cl─âte┼čte ┼či aplic─â balsam hidratant.

Re┼úeta 2. Amestec─â zah─âr brun, miere ┼či Vaselin─â ┼či repet─â pa┼čii de mai sus.

Re┼úeta 3. ├Änmoaie o periu┼ú─â de din┼úi ├«ntr-un amestec de zah─âr ┼či miere ┼či maseaz─â-┼úi buzele cu ea timp de dou─â minute. Spal─â amestecul de pe periu┼ú─â, apoi maseaz─â-┼úi buzele din nou cu periu┼ú─â umed─â. Rezultatele se vor vedea dup─â prima utilizare a remediului.

Descoperă ce afecţiuni semnalează buzele crăpate, palide, iritate!

Ai carenţă de fier sau de vitamina D

O anemie sau o nevoie mai mare de vitamina D pot fi cauzele pentru care ai buzele palide. Încearcă să petreci mai mult timp în aer liber, să faci o plimbare, mai ales în zilele însorite.

În general paloarea pielii este semn al unei carenţe minerale sau vitaminice, prin urmare, adresează-te medicului de familie pentru a afla care sunt suplimentele de care ai nevoie.

Bea mai mult─â ap─â

Buzele uscate ┼či cr─âpate sunt indicatorul lipsei unei hidratari corecte. Ajut─â s─â folose┼čti un balsam de buze, dar mult mai important este s─â bei mai mult─â ap─â de-a lungul zilei. Evit─â s─â-┼úi umeze┼čti buzele des ┼či dac─â le sim┼úi la fel de uscate ┼či ├«n caz c─â bei destule lichide zilnic, continu─â s─â le ├«ngrije┼čti prin metode de exfoliere ┼či prin hidratare.

Poţi avea probleme cu ficatul

Dac─â ai buzele palide, decolorate, de vin─â poate fi fumatul, dar ┼či o posibil─â problem─â hepatic─â. ├Än cazul ├«n care, pe l├óng─â acest simptom discret, observi ┼či altele, nu le ignora, ci adreseaz─â-te medicului pentru eventuale analize necesare pentru verificarea st─ârii tale de s─ân─âtate.

Ai f─âcut o alergie

Buzele iritate, sensibile, cu margini uscate ┼či ├«nro┼čite reprezint─â cel mai bun indicator al unei alergii. Reac┼úia alergic─â poate ap─ârea la un aliment, la anumite substan┼úe din produse de ├«ngrijire folosite pentru prima oar─â.

Dac─â la aceste simptome se adaug─â umflarea buzelor, urticarie, stare de grea┼ú─â, ai nevoie de ajutor medical de urgen┼ú─â. Este vorba despre o reac┼úie alergic─â sever─â cauzat─â de ceva ce ai m├óncat sau de o substan┼ú─â cu care ai intrat ├«n contact ┼či la care e┼čti alergic f─âr─â s─â fi ┼čtiut p├ón─â acum.