Top 4 alimente care luptă împotriva cancerului
Cancerul este una dintre bolile care poate fi prevenită cu ajutorul alimentelor. Ce este bine să consumi:
Roşiile
Unii susţin că, tehnic vorbind, roşiile sunt fructe, deoarece acestea au seminţe, dar că acestea sunt utilizate ca legume, din cauza aromei lor de cimbru. Indiferent de categoria din care fac parte, cert este că roşiile sunt adevărate puteri nutritive.
Ceaiul verde
Ceaiul verde face parte din aceeaşi specie de plantă din care provine şi ceaiul negru. Ambele conţîn antioxidanţi, polifenoli şi flavonoide puternice, dar, spre deosebire de ceaiul negru, cel verde nu este fermentat. Ceaiul verde a primit mai multă atenţie, deoarece pare să aibă niveluri mai ridicate de catechine (un antioxidant) decât ceaiul negru.
Nucile
Conţin grăsimi mono - şi polinesaturate potrivite pentru sănătatea inimii. Însă, acestea au şi foarte multe calorii, aşa că trebuie consumate cu măsură. Nucile sunt o sursă bună de potasiu, fier, zinc, calciu, fosfor, magneziu, acid folic, seleniu şi vitamina E. Acestea conţin, de asemenea, proteine şi fibre, fiind şi bogate în acizi graşi anti-inflamatori omega-3, iar unele studii indică faptul că acest nutrient poate fi mai bine absorbit din alimente decât din suplimente.
Fasolea, mazărea şi lintea
Sunt surse bune de proteine şi sunt bogate în fibre. Sunt un excelent înlocuitor pentru carnea roşie şi pentru produsele prelucrate din carne, oferind proteine, fără grăsime saturată. Ele conţin, de asemenea, acid folic, care poate oferi o protecţie suplimentară împotriva cancerului.