┼ói se usuc─â des pielea de pe m├óini ┼či de pe corp? Mergi imediat la medic

1 2 jpg jpeg

Dacă toate aceste soluţii nu te ajută, trebuie să mergi urgent la dermatolog.

Pielea uscat─â este unul dintre simptomele comune ale diabetului ┼či hipotiroidiei. ├Än plus, dac─â pielea ta este ├«nt─ârit─â ┼či plin─â de cr─âp─âturi, ai putea avea dermatita cauzat─â de o reac┼úie natural─â atunci c├ónd e┼čti expua la substan┼úe chimice.

Printre cele mai frecvente cauze care provoac─â uscarea excesiv─â a pielii se num─âr─â clima, ├«naintarea ├«n v├órst─â, lipsa gr─âsimilor, consumul redus de lichide, aerul uscat, cur─â┼úarea excesiv─â a pielii, du┼čurile lungi ┼či fierbin┼úi, mo┼čtenirea genetic─â, glandele sebacee aproape inactive, ori un dezechilibru hormonal.

Pielea se regenerează o dată la 6 săptămâni

De aceea, celulele moarte trebuie ├«ndep─ârtate s─âpt─âm├ónal cu un exfoliant bl├ónd. Acesta ajut─â la cur─â┼úarea ┼či destuparea porilor, permi┼ú├ónd astfel permite o bun─â oxigenare ┼či o bun─â absorb┼úie a produselor pe care le folose┼čti. Za┼úul de cafea, zah─ârul brun, fulgii de ov─âz, m─âlaiul pot fi folosite pe post de scrub-uri naturale excelente.

Este recomandat s─â evi┼úi folosirea s─âpunului sau a lo┼úiunilor pe baz─â de alcool, deoarece usuc─â ┼či mai mult pielea. ├Än schimb, opteaz─â pentru cele care con┼úin lanolin─â.