Sucul de conopidă te menţine sănătos. Iată CELE MAI BUNE reţete de preparare!

2 jpg jpeg

Acest suc are numeroase proprietăţi benefice pentru organism. În primul rând, menţine rinichii şi ficatul sănătos, dar şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, este un excelent remediu în caz de ulcer duodenal, costipaţie şi este ideal în curele de slăbire. În plus, previne cancerul mamar şi ovarian.

Cum se prepară – varianta simplă

Sucul se prepară dintr-o conopidă. Se spală, se taie în bucăţi şi se pune în storcător. Pentru că nu are cel mai bun gust, acest tip de suc, de cele mai multe ori, se combină cu alte legume sau fructe. Mai sunt câteva reţete şi mai gustoase de conopidă care te menţin sănătos.

Cu morcov pentru o vedere perfectă

Pentru un gust mai bun, la reţeta de mai sus, adaugă 3 morcovi. În plus, acest amestec îţi va menţine vederea într-o stare excelentă.

Sucul din conopidă ajută la scăderea în greutate

Dacă vrei să slăbeşti, alege sucul de conipidă cu lămâie, grapefruit şi ghimbir. Pune la storcător jumătate de conopidă, o lămâie, jumătate de grepfrut şi puţin ghimbir. Acest suc îţi va topi grăsimea de pe abdomen, dar îţi va da şi energie pentru întreaga zi.

Cu măr şi castravete

Ai nevoie de o conopidă, 3 mere şi un castravete, pe care le pui la storcător. E bine să bei sucul imediat pentru a nu se pierde din proprietăţi.

Încearcă şi varianta cu portocale

Această varianta îţi va întări sistemul imunitar, dar te va ţine departe de răceli şi de virusurile specifice acestei perioade. Aşadar, bagă în storcător jumătate de conopidă şi două portocale. Un suc plin de vitamine.