Semne subtile ale cancerului de plămâni pe care orice femeie trebuie să le ştie!

1 2 jpg jpeg

Un doctor poate diagnostica o problemă, însă nimeni nu îţi cunoaşte corpul mai bine decât ţi-l cunoşti tu. Tu eşti prima care îşi da seama că ceva nu este în regulă, chiar înainte de apariţia primelor simptome. Cancerul pulmonar ucide femei în fiecare an mai mult decât o face orice altă boală, însă puţine reprezentante ale sexului frumos sunt conştiente de simptome. Iată care sunt acestea.

1. Probleme cu respiraţia - Dacă simplul obicei de a te ridica din pat dimineaţa te oboseşte şi simţi că nu mai poţi respira, mergi imediat la medic.

2. Oboseală - Dacă te simţi mai obosită şi iritabilă decât dacă nu ai fi dormit toată noaptea, mergi imediat la medic. Este modul corpului de a-ţi spune că are nevoie de energie pentru a te vindeca.

3. Tuse constantă - Dacă tusea ta nu dispare, este momentul pentru o vizită la medic. Indică o iritatie puternică.

4. Durere de spate şi umeri - La femei, durerile ascuţite în aceste zone indică o problemă mai gravă. Femeile dezvoltă adenocarcinom, o formă de cancer care creşte în straturile exterioare ale plămânilor, făcând presiune pe coaste şi coloană.

5. Voce groasă - Dacă s-a răspândit în sistemul respirator, probabil că ţi-a afectat şi corzile vocale. Dacă vocea ta rămâne aşa pentru mai mult de trei săptămâni, mergi la medic.

6. Slăbire - Dacă simţi că slăbeşti rapid, fără să încerci, mergi imediat la medic.

7. Probleme la înghiţire - Dacă te doare când bei apă şi când mănânci alimentre uşoare, ar putea fi un semn că gâtul tău este extrem de inflamat. 8. Durere în piept - Adenocarcinomul pune presiune asupra pieptului şi face că plămânii să se umfle.