Restaurarea dinților, de la lipsa dinților la o dantură fixă sigură și fără durere

image

Dacă ai pe cineva drag care și-a pierdut mai mulți dinți, știi cât de mare este  suferința. Sau poate, chiar tu, te confrunți cu o astfel de situație. Anumite alimente nu mai pot fi consumate deloc, nu poți mușca dintr-un măr sau ...îți ascunzi zâmbetul.

Pentru că nu te mai simți confortabil să zâmbești!  Ne pare tare rău să știm asta, dar trebuie să spunem că soluție există! O soluție sigură, eficentă, în confort pentru a avea dantură fixă, pentru restaurarea completă a danturii.

Raluca Pascu, Medic primar stomatolog, Specialist Ortodonție și ODF, Manager Medical explică: „ Depunem toate eforturile pentru a vă simți cât mai confortabil cu putință înainte, în timpul și după tratamentul stomatologic. Și acest rezultat este realizabil în stomatolgoia digitală. Informațiile cu privire la proceduri pe care vi le punem la dispoziție sunt de natură să vă pregătească pentru intervenție, să vă ajute să înțelegeți mai bine etapele procesului, asigurându-vă o recuperare lină și rapidă. Desigur că pacienții sunt diferiți și au nevoi diferite așa că s-ar putea să primiți de la doctor un set complementar de recomandări. Suntem alături de pacient la fiecare pas. Și cel mai important, am creat o infrastructură tehnologică avansată cu roboți medicinali de ultimă oră pentru ca tratamentele complexe să fie de succes”. 

În funcție de gravitatea problemelor, există mai multe tipuri de intervenții care să rezolve aspectul inestetic al dinților. Acestea sunt: coroanele dentare; punțile dentare; protezele dentare; implanturile dentare.

Coroana dentară îmbracă un sigur dinte, în timp ce punțile dentare sunt formate din mai multe coroane și au rolul de a fixa dinții, suplinind lipsa unora sau mai multor dinți. Atât punțile, cât și coroanele sunt făcute din materiale speciale care trebuie să îndeplinească mai multe cerințe: să fie extrem de dure pentru a rezista forțelor de masticare, să fie compatibile cu țesutul uman, să fie estetic compatibile cu dinții naturali. Atât punțile, cât și coroanele sunt acum executate din titaniu, zirconiu, material ceramic sau porțelan.

image

Protezele dentare reprezintă un tratament complex care pornește de la analiza stării arcadelor dentare și a dinamicii dintre mușchi și articulația mandibulei. Acestea sunt afectate atât de lipsa dințior, cât și de tocirea lor excesivă. Protezele parțiale suplinesc lipsa unuia sau a mai multor dinți, în timp ce protezele totale înlocuiesc întreaga dentiție a pacientului.

Implanturile dentare reprezintă în fapt o rădăcină artificială, din titan sau zirconiu, ce înlocuiește rădăcina naturală a dintelui. Acesta are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punți dentare. Dentistul recurge la aplicarea implanturile dentare, atunci când pe arcadă nu mai sunt prezenți dinți sau când cei prezenți nu se califică pentru un tratament dentar de succes.

În stomatologia digitală, realizăm tratamente stomatologice bazate pe conceptul unic High End. Pacientul primește o soluție de tratament conform celui mai eficient raport calitate – preț – durabilitatea rezultatelor.