Remedii cu miere contra răcelii

1 2 jpg jpeg

E lucru ştiut că mierea reprezintă cel mai bun îndulcitor, o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat. Pentru că păstrează cele mai multe dintre proprietăţile florilor din care provine, mierea constituie totodată un remediu foarte bun împotriva afecţiunilor respiratorii, atât de frecvente în sezonul rece.

Specialiştii recomandă mierea pentru efectul ei calmant, expectorant, emolient şi, mai ales, pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar. Iată câteva preparate pe bază de miere, care vă ajută să luptaţi împotriva simptomelor răcelii.

Pastă din miere cu turmeric

Acest preparat este antiinflamator, combate tusea, elimină iritaţiile faringelui şi traheei. Se amestecă trei părţi de miere cu o parte de turmeric (şofran de India sau curcuma) şi se ia o linguriţă de 3-4 ori pe zi, după masă.

Bombiţe vitalizante

Sunt o sursă de vitamine şi întăresc sistemul imunitar. Aveţi nevoie de cuişoare, ghimbir, cardamon, seminţe de susan, scorţişoară, cătină, busuioc, cimbru sau cimbrişor, salvie şi lemn dulce. Măcinaţi fin plantele cu o râşniţă şi amestecaţile cu miere până obţineţi o pastă.

Modelaţi „bombiţe” pe care le puteţi pudra cu nucă sau nucă de cocos. Luaţi 3-5 bombiţe pe zi.

Miere cu scorţişoară

Un desert gustos, cu efecte benefice asupra sistemului respirator. Mierea cu scorţişoară combate tusea şi reprezintă un antibiotic natural. Dacă vă confruntaţi cu o răceală obişnuită, fără complicaţii, ar fi indicat să luaţi o lingură de miere călduţă amestecată cu un sfert de linguriţă de scorţişoară pudră, timp de trei zile.

Luaţi acest remediu din două în două ore. Este dovedit că vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, răceala şi curăţă sinusurile.

Ghimbir, împotriva febrei

Un aperitiv din ghimbir şi miere vă ajută să scăpaţi de febră şi acţionează ca un antiinflamator natural. Aveţi nevoie de o rădăcină de ghimbir proaspăt ras, sucul de la o lămâie şi 2-3 linguri de miere.

Se amestecă ingredientele şi se ia o linguriţă de trei ori pe zi, după masă sau în timpul mesei. Preparatul se păstrează la rece în borcan închis 7-10 zile.

De ce e bună mierea de albine?

Este un bun vehicul pentru plantele medicinale. Prin amestecul pulberilor de plante cu miere, proprietăţile terapeutice ale plantelor sunt transferate uşor corpului.

Face ca ceaiul preparat prin macerarea la temperatura camerei să capete un efect tonic, să fie expectorant şi laxativ.

Ajută la eliminarea mucozităţilor în exces.

Întăreşte sistemul imunitar.

Ajută la eliminarea toxinelor din organism.