Propolisul face minuni la fracturi

1 2 jpg jpeg

Pentru fracturi C├ól┼úi de c├ónep─â, sub form─â de cataplasme. C├ól┼úii de c├ónep─â se stropesc cu alcool de 80 de grade ┼či se aplic─â pe zona fracturii; acest remediu reduce intensitatea durerii ┼či relaxeaz─â musculatura.

Propolis, miere ┼či arnic─â. Se amestec─â tinctur─â de propolis 20 g, miere de albine, o lingur─â ┼či pudr─â de arnic─â, o linguri┼ú─â, p├ón─â c├ónd se omogenizeaz─â toate produsele. Pasta astfel ob┼úinut─â se aplic─â pe zona fracturii, pentru a reduce intensitatea durerii.

Salcie ┼či castan. Se face un decoct din scoar┼ú─â de salcie, o linguri┼ú─â, arnic─â, o linguri┼ú─â, scoar┼ú─â de castan, o linguri┼ú─â, fructe de ienup─âr, flori de sun─âtoare.

Se pun ├«n 500 ml de ap─â care fierbe ┼či se las─â la fiert 30 de minute. Solu┼úia ob┼úinut─â dup─â strecurare se ├«mparte ├«n 3 ┼či se consum─â dup─â mas─â, c├óte o doz─â, dup─â fiecare mas─â, timp de 3-4 zile, pentru a ajuta la calmarea durerilor ┼či vindecarea fracturii.

Coada-calului. Se face o infuzie din o lingur─â de plant─â la 500 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â timp de 7-8 minute, se strecoar─â ┼či se bea frac┼úionat, pe parcursul ├«ntregii zile, astfel ├«nc├ót ├«ntreaga cantitate s─â se consume ├«n 3 s─âpt─âm├óni.

Pentru dureri de spate

Ment─â ┼či soc. ├Äntr-un s─âcule┼ú se pun ├«n p─âr┼úi egale frunze de ferig─â, arnic─â, flori de soc, frunze de ment─â, ventrilic─â. Se pune s─âcule┼úul ├«n apa de baie. Se st─â ├«n ap─â 20 de minute ┼či se repet─â ├«mb─âierea zilnic, timp de 10 zile. ├Än timpul b─âii se bea sucul de la o l─âm├óie (50 ml), ├«n ap─â plat─â ┼či ne├«ndulcit.

Mu┼če┼úel ┼či salvie. Se face un amestec de mu┼če┼úel, 30 g, verbin─â de c├ómp, 30 g, ciubo┼úica-cucului 20g, salvie, 20 g, coada-calului, 20 g, cimbri┼čor, 20 g, urzic─â, 20 g, lum├ón─âric─â, 10 g, sulfin─â, 10 g. O linguri┼ú─â cu v├órf din acest amestec se infuzeaz─â 3 minute, ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â ┼či se beau 3 c─âni pe zi, ├«n care se adaug─â c├óte 10 pic─âturi de tinctur─â de coada-calului.

Click! spune

Osteoporoza reprezint─â o stare patologic─â ce apare mai frecvent la femei dup─â intrarea la menopauz─â ┼či se manifest─â prin dureri difuze la nivelul coloanei toracale, ├«ntre omopla┼úi, dar ┼či prin fracturi spontane.