Obiceiuri care îţi declanşează migrenele

1 2 jpg jpeg

Vinul roşu: Alcoolul, în special vinul roşu, poate declanşa dureri de cap. Experţii nu sunt 100% siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar cauza poate fi schimbarea fluxul sanguin. Dacă observi că ai dureri de cap după ce bei chiar şi o cantitate foarte mică, încercă să nu mai consumi acea băutură.

Mănânci multă carne procesată: poate părea ciudat că ceva aparent nevinovat ca un sandwich ar putea provoca dureri de cap, dar cu siguranţă există o legătură, sustin specialiştii. Asta poate fi în mare măsură din cauza nitraţilor, adică conservanţilor adăugaţi în carne pentru a preveni creşterea bacteriilor dăunătoare.

Ţi-ai schimbat ritmul de somn: Dacă observi că durerile de cap au apărut în jurul aceleiaşi perioade în care ai început să dormi mai puţin decât de obicei, este posibil să vă fi găsit declanşatorul. Cercetările au constatat o corelaţie directă între lipsa de odihnă şi durerile de cap iar cu cât somnul devine mai neliniştitor, cu atât mai mult vei suferi de dureri de cap.

Sari peste mese: Eliminarea meselor te face să te simţi infometat şi poate provoca deshidratare, iar ambele pot duce la dureri de cap majore.

Ai o postură proastă: Când stai cocoşat, se tasează muşchii din spatele gâtului, ce interactionează cu nervii care se ridică din coloana vertebrală. Acest lucru poate provoca spasme muşchiilor de la nivelul gâtului, iritarea nervilor din spatele capului şi declanşarea durerilor de cap.

Eşti stresat: Stresul este cel mai frecvent declanşator al durerilor de cap, care cauzează o durere uşoară până la moderată, şi se simte ca o bandă stransă în jurul capului. Cea mai plauzibilă teorie este că persoanele care au dureri de cap pur şi simplu au o sensibilitate mai mare decât cea normală la durere, şi când devin stresaţi, simt migrenele mai puternic.