Nouă metodă de tratament pentru cancer

1 2 jpg jpeg

Procedeul este indicat în cazul tumorilor solide de la nivelul ficatului, rinichilor, oaselor, sânului, pancreasului, ţesuturilor moi şi a altor tumori solide. Excepţie fac tumorile localizate în măduva spinării, plămâni, stomac şi intestine. În România, metoda este oferită de Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal din Bucureşti (021 344.00.40), sub coordonarea medicului Nicolae Verga, radioterapeut oncolog.

Neinvaziv şi nedureros

Tratamentul cu ultrasunete focalizate oferă o alternativă la chimioterapie şi radioterapie, precum şi la intervenţiile chirurgicale. Poate fi folosit, de la caz la caz, fie ca primă abordare terapeutică, fie în asociere cu alte metode.

De asemenea, poate fi indicat în situaţiile în care cancerul nu mai răspunde la citostatice sau la iradiere. Intervenţia este una neinvazivă şi nedureroasă, de scurtă durată, astfel că perioada de recuperare a bolnavului depăşeşte rareori 24 de ore.

Evaluarea fiecărui caz în parte este făcută de o comisie medicală ce decide, împreună cu bolnavul, oportunitatea intervenţiei prin metoda HIFU-HCU. Costul unei astfel de intervenţii începe de la 1500 de euro.