Nou─â metod─â de tratament pentru cancer

1 2 jpg jpeg

Procedeul este indicat ├«n cazul tumorilor solide de la nivelul ficatului, rinichilor, oaselor, s├ónului, pancreasului, ┼úesuturilor moi ┼či a altor tumori solide. Excep┼úie fac tumorile localizate ├«n m─âduva spin─ârii, pl─âm├óni, stomac ┼či intestine. ├Än Rom├ónia, metoda este oferit─â de Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal din Bucure┼čti (021 344.00.40), sub coordonarea medicului Nicolae Verga, radioterapeut oncolog.

Neinvaziv ┼či nedureros

Tratamentul cu ultrasunete focalizate ofer─â o alternativ─â la chimioterapie ┼či radioterapie, precum ┼či la interven┼úiile chirurgicale. Poate fi folosit, de la caz la caz, fie ca prim─â abordare terapeutic─â, fie ├«n asociere cu alte metode.

De asemenea, poate fi indicat ├«n situa┼úiile ├«n care cancerul nu mai r─âspunde la citostatice sau la iradiere. Interven┼úia este una neinvaziv─â ┼či nedureroas─â, de scurt─â durat─â, astfel c─â perioada de recuperare a bolnavului dep─â┼če┼čte rareori 24 de ore.

Evaluarea fiecărui caz în parte este făcută de o comisie medicală ce decide, împreună cu bolnavul, oportunitatea intervenţiei prin metoda HIFU-HCU. Costul unei astfel de intervenţii începe de la 1500 de euro.