Leacuri împotriva durerilor cauzate de otită

1 2 jpg jpeg

Ceai de muşeţel

Infuzia de muşeţel este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru otită. Iată cum se prepară: peste o lingură cu flori uscate de muşeţel pune 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 5 minute. Apoi, fă băi de aburi timp de 10 minute, cu capul acoperit cu un prosop. Este indicat ca acest tratament să-l faci seara.

Infuzie din 5 plante

Există şi o infuzie din cinci plante care s-a dovedit a fi extrem de eficientă în cazul otitelor. Aceasta este preparată din flori de gălbenele, trifoi roşu, coada-şoricelului, frunze de salvie şi rădăcini de tătăneasă (în părţi egale). Ia o lingură din acest amestec de plante şi pune-o într-o cană cu apă clocotită. Cât infuzia e fierbinte, fă băi de aburi timp de 5 minute.

Seminţe de cânepă şi lapte

Încearcă şi un tampon de vată îmbibată în fiertură din seminţe de cânepă şi lapte. Fierbe o mână de seminţe în 200 ml de lapte timp de câteva minute. Apoi, lasă amestecul la răcit. Îmbibă un tampon de vată şi lasă-l câteva minute în urechea dureroasă.

Comprese cu vin alb

Poate nu ştiai, dar şi vinul alb te poate ajuta să scapi de otită. Mai exact, pune comprese calde pe urechea bolnavă cu 250 ml de vin alb fiert cu o lingură de rozmarin uscat.

Zeamă de varză

Şi compresele calde cu zeamă de varză ţinută o oră pe urechea afectată poate să amelioreze durerile provocate de otită.

Soluţie alcoolică de propolis

Încearcă şi soluţia alcoolică de propolis 5%! Pune 10 picături de soluţie pe o meşă de tifon pe care o introduci în ureche. Repetă procedura de 3 ori pe zi!