Gimnastică verde pentru o minte sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Cele mai recente cercetări ale britanicilor arată că verdele naturii nu numai că menţine şi îmbunătăţeşte activitatea creierului şi starea de spirit, dar sporeşte şi încrederea şi respectul de sine, "Gimnastica verde" dă rezultate miraculoase în numai 5 minute, iar dacă, pe lângă spaţiul verde, există şi un ochi de apă, efectele binefăcătoare sunt amplificate.

„Ne-ar plăcea să vedem că toţi medicii iau în calcul şi mişcarea în aer liber, ca tratament" pentru diferitele afecţiuni, afirmă coordonatorul studiului, Jules Pretty, profesor la Universitatea Essex. El a precizat că „exerciţiile verzi" ar fi un mare beneficiu pentru persoanele inactive, pentru cele stresate sau cu diferite tulburări sau boli psihice.

„Angajatorii, de pildă, şi-ar putea încuraja salariaţii care desfăşoară activităţi stresante să includă în pauza de masă de la prânz şi o plimbare în parcul din apropiere", recomandă Pretty. El susţine cu tărie ideea că o scurtă perioadă de mişcare în mediu verde poate substitui cu succes o terapie medicamentoasă costisitoare sau alte genuri asemănătoare de terapie şi poate îmbunătăţii sănătatea minţii. Specialistul mai spune că acest tip de exerciţii fizice nu ar trebui să lipsească din programul zilnic al persoanelor care au stări de depresie.