Cum scapi de rosul unghiilor

1 2 jpg jpeg

De ce iţi rozi unghiile?

Ei bine, majoritatea oamenilor care au acest obicei nesănătos au motive precum emoţiile, momentele de plictiseală sau inactivitate şi, cel mai important, stresul.

Stresul este acela care te determină să-ţi rozi unghiile, obicei ce se poate transforma într-o dependenţă îngrozitoare.

Ce urmări poate avea rosul unghiilor?

Viciul poate deveni destul de grav, astfel încat cei care îşi rod unghiile pot experimenta sângerări, vanătăi, infecţii sau chiar lezarea degetelor.

De asemenea, atunci când îşi rod unghiile, oamenii sunt expuşi la o serie de boli, deoarece microbii pot fi astfel răspândiţi din unghii pe buze sau direct în cavitatea bucală.

Cum scapi de rosul unghiilor?

Deşi comportamentul este adesea inconştient, persoanele în cauză pot avea dificultăţi în ceea ce priveşte oprirea obiceiului negativ, întrucat acţiunile implicate nu sunt conştiente.

Există însă mici trucuri care te pot împiedica să-ţi rozi unghiile şi, în felul acesta te pot feri de eventualele efecte neplăcute ale acestui obicei:

Unge-ti unghiile cu ulei de masline

Acesta le oferă substanţele nutritive necesare pentu a creşte, iar gustul nu este prea plăcut, ceea te-ar putea împiedica să le rozi, cel puţin atâta timp cât uleiul se află pe unghii.

Aplică loţiune pe unghii şi pe pielea din jurul lor

Asta le va ajuta să se vindece, iar gustul le va ţine departe de gura ta.

Citeşte şi:

Unghii îngălbenite? Iată ce să faci!

VIDEO: Ce nu ştiai despre aplicarea unghiilor false

4 remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor

Găseşte-ţi altă ocupaţie

Atunci când simţi nevoia să-ţi rozi unghiile, roade altceva în schimb. Guma sau o scobitoare pot fi înlocuitori foarte buni. De asemenea, pentru că totul porneşte din cauza stresului, ai putea face oricare altă activitate care să te scape de stres şi care îţi poate distrage atenţia de la rosul unghiilor.

Foloseşte protectori de latex

Există protectori de latex pe care îi poţi cumpăra din farmacii. Aceştia se pun pe vârful degetelor şi, cu siguranţă, vor ţine obiceiul la distanţă.

Cere ajutorul cuiva

Unele persoane pur şi simplu nu se pot abţine şi au nevoie de ajutor. Roagă-ţi o prietenă sau un membru al familiei să-ţi atragă atenţia atunci cand te vede că-ţi rozi unghiile.