Cum scapi de o senzaţie de vomă

1 2 jpg jpeg

Cum scapi de o senzaţie de vomă: fă-ţi infuzie de afin, mănâncă lămâi şi ardei iuţi

Pentru a scăpa de o senzaţie de vomă (atunci când e vorba de greaţă asociată cu anxietate), este recomandat să-ţi faci o infuzie de muşeţel. Are efecte calmante şi proprietăţi digestive. Pentru ameliorarea greţurilor se mai poate bea ceai de afin, mentă şi busuioc.

De asemenea, dacă te întrebi cum să scapi de o senzaţie de vomă, îţi spun că un fruct la îndemâna ta te poate ajuta în acest sens: Consumă felii proaspete de lămâie, dar adaugă-le şi în ceai.

Şi ardeiul iute te ajută să scapi de o senzaţie de vomă. Cercetătorii au descoperit că ardeii iuţi pot fi utili în combaterea senzaţiei de greaţă. Aceştia conţin un compus numit capsaicina, care blochează percepţia de durere. Aceeaşi substanţă stimulează neurotrasmiţătorul P, care acţionează asupra creierului simular cu medicamentele antivomitive.

Consumă alimente reci, recomandarea medicilor la întrebarea cum să scap de o senzaţie de greaţă

La întrebarea cum să scap de o senzaţie de vomă, medicii spun că alimentele reci te pot ajuta în această situaţie. Senzaţia de greaţă este controlată de sistemul nervos central şi de alţi factori externi, precum temperatura alimentelor consumate. Preparatele alimentare reci, precum salatele, sandwich-urile ori îngheţata, au un impact mai blând asupra sistemului digestiv, taie greaţa şi previn stările de rău provocate de înfometare.

Poţi scăpa de o senzaţie de greaţă şi cu ajutorul ghimbirului. Acest remediu natural este folosit de secole pentru ameliorarea senzaţiei de greaţa. Poţi consuma ghimbir proaspăt, dar şi pudră (circa o jumătate de linguriţă la un pahar de limonadă).

Iată şi câteva sfaturi utile în situaţia în care ai senzaţii de vomă: hidratează-te bine dacă ai avut mai multe episoade de vomă. Bea apă, supa, ceai. Trebuie să înlocuieşti lichidele pierdute.

De asemenea, este recomandat să consumi săruri minerale de la farmacie sau să-ţi prepari chiar tu un amestec de apă plată, sare şi zahăr (1 litru de apă, 2 linguriţe de zahăr, jumătate de linguriţă de sare).

După un episod de vomă este indicat să se consume orez, supe, iaurt, piure de cartofi, banane. Organismul are nevoie de câteva zile pentru a-şi reveni.