Cum să scapi de durerile de burtă

1 2 jpg jpeg

Specialiştii în domeniu recomandă în cazul în care obişnuiţi să aveţi astfel de probleme să introduceţi în alimentaţia voastră anason, chimion şi mărar. Aceste plante conţin uleiuri esenţiale care ajută digestia. Practic, aceste plante previn aerofagia si balonările abdominale.

De asemenea, mai sunt şi alte remedii naturiste ce te poate ajuta să scapi de durerile de stomac, balonări şi crame ori aciditate. De exemplu, şi rozmarinul şianghinarea stimulează funcţiile hepatice şi uşurează digestia.

Totodată, şi ridichea neagră este recomandată să o mănânci ca să îţi vindece aceste afecţiuni. Bea o cană de ceai de ridiche neagră şi, cu siguranţă, te vei simţi mai bine. Această legumă este o sursă bogată de potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B şi C şi previne multe alte boli. Aşa că, ar trebui să o introduci în alimentaţia ta.

Pe de altă parte, în aceste probleme sunt recomandate şi condimentele. Nu cele iuţi – precum chilii. Acestea trebuie evitate în perioada durerilor.

Însă, acum discutăm despre oregano, foi de dafin, pătrunjel. Acestea asigură buna funcţionare a stomacului (chiar dacă el este mai leneş), excitând sucurile stomacale şi intestinele, uşurând astfel digestia.

Şi această plantă este indicată în durerile de stomac. În această situaţie, este indicat să se consume o cană caldă de infuzie de muşeţel. Şi stoarcerea unei jumătăţi de lămâie şi amestecată cu apă caldă te ajută la alinarea stomacului.

Problemele intestinale pot fi rezolvate cu succes cu ajutorul sucului de aloe vera. Acesta poate ajuta la balonare şi crampe.