Combinaţie de vitamine pentru bolnavii de cancer

1 2 jpg jpeg

Un cocteil de cinci vitamine poate prelungi speranţa de viaţă a bolnavilor de cancer în fază terminală cu doi ani sau chiar mai mult, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi danezi.

Circa 75% dintre pacienţii participanţi la acest studiu au trăit, în medie, cu cinci luni mai mult decât intervalul prognozat de un an după diagnosticare, iar unii dintre ei erau în continuare în viaţă la trei ani după începerea tratamentului. Rezultatele sunt similare cu cele obţinute cu ajutorul noilor medicamente anticancer, iar în unele cazuri sunt chiar mai bune. Diferenţa principală constă în faptul că nu există efecte secundare pentru pacienţii care au luat vitamine.

În timpul acestui studiu, ce a durat nouă ani, pacienţii au fost trataţi cu coenzima Q10 - un compus asemănător vitaminelor, vital pentru sinteza energiei pe cale naturală în organism - şi cu alţi şase antioxidanţi - vitaminele A, C şi E, seleniu, acid folic şi betacaroten (care nu a fost administrat pacienţilor suferind de cancer pulmonar).

În plus, pacienţii au primit mici cantităţi de alte nutrimente, precum ulei de peşte şi vitamine B.