Burgerii şi hot dog-ul cresc riscul de cancer la sân

1 2 jpg jpeg

Femeile care au consumat carnea procesată au avut cu 9% mai multe şanse să dezvolte boala, potrivit unei analize a datelor din 28 de studii anterioare. Nu a fost descoperit niciun risc crescut pentru cei care au mâncat carne roşie neprocesată, cum ar fi carnea de vită, mielul, carnea de porc, carnea de vită, capră şi oaie.

Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului recomandă eliminarea totală a cărnii roşii, însă NHS spune că cei care nu pot încerca să rămână la o limită de 70g pe zi (echivalentul a jumătate de burger sau mezeluri). Cantitatea de carne procesată în dieta americană a scăzut în ultimii ani, dar milioane de oameni încă mai depăşesc limita propusă de 70g.

Această nouă cercetare efectuată de Harvard oferă un alt motiv pentru care femeile să păstreze această cantitate: ar putea avea un impact asupra riscului lor de cancer.

Riscul crescut este unul modest, de doar nouă procente, dar cercetătorii spun că orice creştere este semnificativă.