Boala Crohn poate fi confundată cu apendicita. Semnele de pe piele care pot indica afecțiunea

cron7 jpg

Boala Crohn este un tip de boală inflamatorie intestinală  Deși nu există un remediu cunoscut pentru boala Crohn, terapiile pot reduce semnificativ semnele și simptomele acesteia și chiar pot aduce remisiunea pe termen lung.

Simptomele sunt nenumărate.  Pot apărea pete r pe piele, care devine roșie și inflamată, ulcere bucale. O persoană trebuie să consulte un medic de familie dacă are sânge în scaun, diaree de mai mult de o săptămână, dureri de stomac sau crampe frecvente sau dacă a slăbit fără motiv. Medicul de familie va încerca să afle cauza simptomelor , de aceea o poate trimite să se testeze pentru boala Crohn.

Principalele simptome ale bolii Crohn sunt:

Diaree – care poate apărea brusc

Dureri de stomac și crampe – cel mai adesea în partea din dreapta jos a abdomenului

Sânge în scaun

Oboseală

Pierdere în greutate

Se spune că unii oameni cu boala Crohn au, de asemenea, o temperatură ridicată, se simt rău mai tot timpul, au dureri articulare și li se înroșesc ochii.

Fără tratament, simptomele bolii Crohn pot fi constante sau pot apărea și dispărea la fiecare câteva săptămâni sau luni.

Când simptomele revin, se spune că ai o criză sau ai făcut recidivă. Perioadele dintre crize se numesc remisie.

Unii oameni pot rămâne bine pentru o lungă perioadă de timp, chiar și mulți ani, în timp ce alții pot avea crize mai frecvente”, spun specialiștii din organizația Crohns and Colitis UK.

Se estimează că boala Crohn afectează aproximativ una din 650 de persoane din Marea Britanie.

Se crede că mai multe lucruri pot juca un rol în apariția afecțiunii.

Acestea includ:

Moștenirea genetică. O poți obține dacă un membru apropiat al familiei o are.

Poate fi cauzată și de o problemă a sistemului imunitar, care îl face să atace sistemul digestiv.

Alte cauze pot fi fumatul, o boală stomacală anterioară sau un echilibru anormal al bacteriilor intestinale.

Când boala Crohn apare pentru prima dată poate fi confundată cu apendicita.

Medicul va cere teste de sânge pentru a ajuta la găsirea diagnosticului. De asemenea, o să vi se ceară mostre de scaun pentru analiză, pentru a vedea dacă există o infecție în intestin.

Dacă se crede că ai putea avea boala Crohn, vei fi îndrumat către un specialist pentru investigații ulterioare.

 „Știm că nu este întotdeauna ușor să vorbim despre obiceiurile tale intestinale, dar cu cât vei fi diagnosticat mai devreme, cu atât starea ta va fi mai ușor de tratat”.

Simptomele la care trebuie să fii atent:

Simptomele vin și dispar. Chiar dacă ai zile bune, precum și zile proaste, este, totuși, important să discuți cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a afla ce se întâmplă.

Nu toate simptomele arată la fel. S-ar putea să știi pe altcineva care are boala Crohn sau colită și care are simptome total diferite de cele cu care te confrunți. Dar asta nu înseamnă că nu ai boala Crohn sau colită. Condițiile vă afectează pe fiecare în mod diferit.

Poți să nu ai simptome intestinale și să ai totuși boala Crohn sau colită. Unii oameni se confruntă cu oboseală, scădere în greutate, ulcere bucale, niveluri scăzute de fier (anemie) sau dureri articulare.