4 situații în care ai nevoie de un implant dentar

image

Poți să te simți din nou încrezătoare și să fii mândră de zâmbetul tău, asta pentru că în urma unor pierderi dentare, există soluția potrivită, și anume implantul dentar. Acesta este o alternativă mai durabilă, cu mult mai naturală, în urma căruia vei obține rezultate rapide.

Iată când este necesar să apelezi la procedura de reabilitare dentară și să te bucuri de o nouă versiune a ta.

După o extracție dentară

Atunci când unul sau mai mulți dinți au fost afectați de boala parodontală, iar singura soluție este extracția, recomandarea medicilor stomatologi este să se intervină cât mai curând pentru înlocuirea acestora cu implanturi dentare. Faptul că intervenția este amânată va avea un impact negativ asupra dinților rămași, care implică reducerea volumului osos și chiar schimbări ale fizionomiei feței.

Costul unui implant dentar îl poți afla în timpul unei consultații de specialitate, atunci când medicul va analiza situația ta dentară și va propune planul de tratament potrivit nevoilor tale.

Ești purtător de proteză dentară mobilă

Potrivit Heathline, pierderea dinților este extrem de frecventă în rândul oamenilor. Se estimează că 69% dintre adulții între 35 și 44 de ani și-au pierdut cel puțin un dinte.

Protezele dentare mobile moderne sunt dinți artificiali, realizați din diferite materiale, în funcție de dorințele și nevoile tale. Acestea sunt realizate la recomandarea medicului stomatolog, în laboratorul de tehnică dentară.

În general, adaptarea la proteza dentară este una dificilă, tocmai pentru că este mobilă, atunci când mănânci sau vorbești cu cei din jur, există riscul să se deplaseze. Ei bine, în acest caz ai toate motivele să apelezi la implanturi dentare, deoarece este o soluție de reabilitare dentară fixă. Poți mânca normal și zâmbi fără griji.

Îți dorești să-ți îmbunătățești calitatea vieții

Alimentele care ajung incomplet mărunțite în stomac, tocmai pentru că există dinți lipsă, pot contribui în timp la afecțiuni gastrointestinale. De asemenea, felul în care rostești cuvintele se poate modifica dacă există goluri în cavitatea bucală, iar asta îți va afecta modul în care comunici cu cei din jur. Pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții și a crește încrederea de sine, aliatul tău poate fi implantul dentar.

Îți dorești un rezultat rapid și de durată

Pentru persoanele care au nevoie într-un timp foarte scurt de o reabilitare a danturii, există o tehnică modernă practicată în prezent de specialiști, și anume, implantul dentar cu încărcare imediată. Ce înseamnă acest lucru? Practic, într-o singură intervenție chirurgicală se inserează implanturile dentare, se ia amprenta pentru lucrarea provizorie, iar a doua zi ai dinți ficși cu ajutorul cărora poți mânca și vorbi normal. După o perioadă de 6 luni, timp în care implanturile se vindecă, revii la clinica dentară pentru montarea lucrării permanente.

Dacă îți dorești o dantură sănătoasă, cu ajutorul căreia să te simți încrezător atunci când zâmbești, ia toate măsurile necesare pentru a preveni apariția afecțiunilor orale. Fii conștient de importanța igienei dentare și a vizitelor periodice la medicul stomatolog pentru controale. Este simplu să te bucuri de o viață mai bună, atunci când pui sănătatea pe primul loc!

Sursă foto: pexels.com