3 afec┼úiuni u┼čor de tratat pe litoral

1 2 jpg jpeg

├Än caz c─â suferi de reumatism, ai dureri muscular, articulare sau nevralgii reumatice, n─âmolul este cea mai bun─â op┼úiune de tratament. ├Ämpachet─ârile cu n─âmol, f─âcute la malul m─ârii, la fel ca b─âile calde cu n─âmol sunt benefice ├«n special pentru articula┼úii ├«n special, te relaxeaz─â ┼či elimin─â stresul.

Simptomele de astm ┼či rinit─â, alungate de aerosoli

O simpl─â plimbare pe malul m─ârii sau pe digurile amenajate aduce un plus s─ân─ât─â┼úii noastre. Prin respira┼úie, aerosolii ajung ├«n pl─âm├óni, iar de aici sunt absorbi┼úi de organism ┼či p─âtrund ├«n profunzime.

Pic─âturile din apa de mare vor reduce ├«n mod natural secre┼úia de mucus ┼či pe cea bron┼čic─â ┼či le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bron┼čitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bron┼čic ┼či amelioreaz─â capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult, ace┼čtia trateaz─â ┼či alergiile ┼či st─ârile de astenie ┼či anxietate.

Apa de mare regenereaz─â pielea

Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczme, dar este important─â ┼či pentru pacien┼úii cu psoriazis, gr─âbind vindecarea bolii datorit─â ac┼úiunii cicatrizante, antiinflamatoare ┼či antiseptic.

Apa de mare este o ap─â mineral─â care con┼úine clor, sodiu, magneziu ┼či sulf, o combina┼úie benefic─â pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii ┼či intensific─â metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

┼×tiai c─âÔÇŽ

ÔÇŽapa de mare poate fi b─âut─â ca o ap─â mineral─â obi┼čnuit─â, dup─â ce a fost diluat─â cu apa dulce, p├ón─â la ob┼úinerea unei concentra┼úii maxime de 2g s─âruri/litru? Se mai poate folosi pentru gargar─â, ├«n gingivite, stomatite sau la comprese pentru r─âni.

Celulita e comb─âtut─â de alge

Chiar dac─â te fere┼čti de ele atunci c├ónd le vezi ├«n ap─â, algele ac┼úioneaz─â ├«n favoarea s─ân─ât─â┼úii tale. Sunt bogate ├«n minerale: calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu, iod ┼či cobalt. De aceea, au rolul de a elimina toxinele din epiderm─â ┼či de a combate celulita.