3 afecţiuni uşor de tratat pe litoral

1 2 jpg jpeg

În caz că suferi de reumatism, ai dureri muscular, articulare sau nevralgii reumatice, nămolul este cea mai bună opţiune de tratament. Împachetările cu nămol, făcute la malul mării, la fel ca băile calde cu nămol sunt benefice în special pentru articulaţii în special, te relaxează şi elimină stresul.

Simptomele de astm şi rinită, alungate de aerosoli

O simplă plimbare pe malul mării sau pe digurile amenajate aduce un plus sănătăţii noastre. Prin respiraţie, aerosolii ajung în plămâni, iar de aici sunt absorbiţi de organism şi pătrund în profunzime.

Picăturile din apa de mare vor reduce în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronşitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bronşic şi ameliorează capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult, aceştia tratează şi alergiile şi stările de astenie şi anxietate.

Apa de mare regenerează pielea

Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczme, dar este importantă şi pentru pacienţii cu psoriazis, grăbind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptic.

Apa de mare este o apă minerală care conţine clor, sodiu, magneziu şi sulf, o combinaţie benefică pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii şi intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

Ştiai că…

…apa de mare poate fi băută ca o apă minerală obişnuită, după ce a fost diluată cu apa dulce, până la obţinerea unei concentraţii maxime de 2g săruri/litru? Se mai poate folosi pentru gargară, în gingivite, stomatite sau la comprese pentru răni.

Celulita e combătută de alge

Chiar dacă te fereşti de ele atunci când le vezi în apă, algele acţionează în favoarea sănătăţii tale. Sunt bogate în minerale: calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu, iod şi cobalt. De aceea, au rolul de a elimina toxinele din epidermă şi de a combate celulita.