Știai acest simptom ascuns al menopauzei?

Bufeurile, ceața creierului și creșterea în greutate sunt doar câteva semne ale schimbării prin care trec milioane de femei în fiecare an. Cu toate acestea, există și simptome mai puțin cunoscute, sau deloc, scrie The Sun.

Potrivit publicației The Sun, menopauza poate afecta modul în care crește părulși foarte puțini oameni sunt conștienți de faptul că rărirea părului vine odată cu menopauza.

Pierderea părului la orice vârstă poate fi cu adevărat dificilă și supărătoare, dar este cu atât mai greu de acceptat la menopauză, când schimbările hormonale și corporale vă pot afecta starea de spirit și încrederea în sine.

Un sondaj realizat de Newson Health a constatat că 40% dintre femei experimentează căderea părului în timpul menopauzei.

Potrivit expertului în sănătatea părului, numt tricolog, Dr. Hugh Rushton de la Harley Street, căderea părului la menopauză se explică, în primul rând printr-o modificare ce provione din schimbările hormonale.

image

Pe fundal hormonal, părul poate cădea masiv în perioada menopauzei. Foto: Shutterstock

Acest tip de cădere a părului este cunoscut sub numele de alopecie androgenetică și se poate manifesta ca și căderea părului în cazul bărbaților. Așdar, felul în care părul cade în cazul alopeciei androgenetice este asemănător cu o chelie masculină, care începe în zona coroanei capului.

„Menopauza, cu scăderea sa drastică a estrogenului și progesteronului, oferă, din păcate mai mult spațiu de joacă androgenilor”, a explicat medicul Hugh Rushton.

Estrogenul și progesteronul fiind predominant hormoni feminini, în timp ce androgenii sunt masculine, ajung la menopauză să genereze dezechilibre pe mai multe paliere.

„Și acești hormoni masculini, dacă nu sunt ținuți sub control, pot contribui la căderea părului”, a spus medicul Hugh Rushton pentru The Sun.

În același timp, medicul precizează că este faorte important să înțelegem că hormonii androgeni nu sunt în mod obligatoriu dăunători, dar că, în situația în care apar astfel de probleme, este nevoie de intervenția unui specialist.