Spitalizare mai scurtă, complicaţii reduse şi recuperare rapidă cu ajutorul chirurgiei robotice, la SANADOR

1 dr teodor buliga jpg jpeg

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienţilor acces la intervenţii chirurgicale avansate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau robotic, conform celor mai recente protocoale de tratament internaţionale, efectuate de echipe medicale de renume, cu numeroase stagii de pregătire, experienţă vastă şi rezultate de succes.

Din portofoliul de echipamente medicale performante de care pacienţii pot beneficia laSpitalul Clinic SANADORface parte şicel mai nousistem robotic chirurgical: da Vinci Xi. Posibilitatea de a interveni cu precizie în locuri greu accesibile, libertatea de mişcare şi siguranţa suplimentară adăugate mâinii chirurgului, precum şi capacitatea de vedere tridimensională mult mărită, de înaltă definiţie, a câmpului operator, sunt punctele forte pe care le oferă sistemul robotic.

Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă,mai puţine complicaţii, durere şi sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici şi mai puţin vizibile, alături de o siguranţă sporită prin acurateţea mai bună a actului chirurgical. Toate aceste aspecte, împreună cu precizia ridicată a intervenţiei conduc la reducerea riscului de complicaţii postoperatorii şi reluarea rapidă a activităţii cotidiene.

Teoretic, orice intervenţie chirurgicală care poate fi relizată prin laparoscopie poate fi realizată şi prin abord robotic,dar beneficiile chirurgiei robotice sunt cu atât mai evidente cu cât intervenţiile sunt mai extinse şi se desfăşoară în spaţii mai înguste.

Astfel, chirurgia robotică tinde să devină alegerea preferată în intervenţiile chirurgicale asupra organelor din bazin – prostatectomii, histerectomii, amputaţii şi rezecţii de rect. De altfel, toate leziunile neoplazice ale tubului digestiv (majoritatea cancerelor de colon şi de stomac, unele cancere de pancreas şi esofag) sunt tot mai frecvent abordate robotic.

La fel şi încura herniilor ombilicale şi inghinale, dar mai ales în repararea eventraţiilor postoperatorii, chirurgia robotică a permis extinderea la scară largă a unor procedee altminteri dificil de executat. Montarea prin abord robotic a plaselor chirurgicale (proteze sintetice responsabile de reducerea aproape în totalitate a tensiunii postoperatorii din peretele abdominal) permite reluarea precoce a activităţilor de zi cu zi.

Află mai mult despre avantajele chirurgiei robotice şi despre intervenţiile chirurgicale care pot fi abordate robotic.