Fă ce vrei şi vei ajunge să cunoşti împlinirea!

1 2 jpg jpeg

Foarte rar oamenii îşi găsesc bucuria şi trăiesc satisfacţia singuri. Aş putea spune că menirea noastră, a fiecăruia este să îi ajutăm pe ceilalţi, să ne ajutăm unii pe alţii şi să creştem împreună. Sentimentul de satisfacţie şi împlinire pe care îl trăieşti când ai reuşit să oferi o vorbă bună, un sfat, o experienţă cuiva care ţi-a cerut ajutorul este de neegalat. Este ca şi cum ai simţi că eşti de folos, că existenţa ta în viaţă are un sens, că aduci valoare acestei lumi.

Un om fără scop este un om adormit, zombificat. Oamenii au nevoie să simtă că sunt de folos. Dacă nu simt acest lucru, nu au motivaţia de a trăi, de a se trezi dimineaţa şi de a participa activ, pozitiv la această lume minunată. Am întâlnit foarte mulţi oameni care vor să facă ceva, dar nu ştiu ce. Arde în ei dorinţa de a face, de a fi, de a se exprima, de a dărui dar nu ştiu cum. O mare parte dintre aceştia trăiesc cu sentimentul că viaţa lor este searbădă, că au ajuns până la 40-50-60 de ani şi parcă au trăit degeaba.

Dă frâu liber setei interioare!

Te cred şi eu că te păleşte depresia când simţi aşa! Sunt întrebat adesea cum de am ales drumul pe care sunt, cum am ŞTIUT că asta este calea mea! NU am ales! Nu am ştiut! Tot ce am făcut a fost să mă uit la mine, să văd ce îmi place şi să fac acel lucru. Nu ai nevoie de curaj pentru asta. Nici măcar de inteligenţă! Ai nevoie doar să fii atent la tine. Nu vreau să par ca şi cum aş spune vorbe goale de înţelepciune profundă. Lucrurile sunt mult mai simple de atât! O să îţi dau un exemplu:

Un discipol se duce la maestrul său şi îl întreabă: Cum ai atins tu iluminarea? La care acesta răspunde (desigur, foarte iluminat): „Când mi-e foame mănânc, când mi-e sete beau apă, când mi-e somn mă culc.“ Nu ai nevoie de prea multă iluminare pentru a face aceste lucruri nu? Ci doar să fii atent la tine, la ce vrei şi la ce nu vrei.

Ei bine, când am pornit pe acest drum, mi-a fost foame, sete şi eram şi oleacă adormit! Adică NU am ales eu să o iau pe-aici ci pur şi simplu am dat frâu liber setei interioare. Nu am ştiut că o iau pe acest drum ci am păşit pas cu pas şi m-a condus aici. De aceea este foarte posibil ca mâine să schimb macazul şi să o iau în altă direcţie. Nu am regrete faţă de nimic din ce am făcut până acum în viaţă. Fiecare acţiune m-a condus unde sunt acum. Nu mi-e ruşine, nu mi-e jenă ci doar mă amuz de traiectoria uneori beată pe care am avut-o.

Fă doar ce-ţi place!

Am decis că voi face doar ce vreau, doar ce îmi place, doar ce simt. Acesta a fost şi continuă să fie modul în care îmi duc viaţa. Nu înseamnă că o duc pe roze (încă) dar mă simt mai împlinit ca niciodată! Fac ce îmi place, învăţ, cresc, dăruiesc, iubesc şi, mai presus de toate, Mă Joc! Nu am ales să fiu ceea ce sunt acum deşi, cei mai „spirituali“ or să combată, uneori agresiv, alteori pasiv agresiv, acest lucru. Am ales să mă simt bine în schimb! Iar dacă mâine mă voi simţi bine făcând altceva, voi face altceva.

Aşa am ajuns să mă ocup cu hipnoza, terapiile, dezvoltarea personală. Aşa am ajuns să mă joc cu mintea mea şi cu trăirile mele. Aşa am ajuns să realizez că una dintre cele mai mari calităţi ale omului reprezintă în acelaşi timp şi unul dintre cele mai mari obstacole în calea evoluţiei sale. Şi anume, nevoia de siguranţă. Nu trebuie să fii 100% sigur de ceva pentru a-l face.

Nu trebuie să ştii 100% că e real sau ireal, adevărat sau fals. NU trebuie să existe un răspuns absolut şi definitiv. Nu trebuie nimic. Doar fă ce-ţi place, ce te pasionează, ce te face să te trezeşti dimineaţa din pat şi să nu ştii când s-a făcut seara. Aia este Tot ce contează! Şi dacă nu ştii care este acel lucru, nu-i nimic. Fă ceva! Orice! Acţiunea este superioară inacţiunii şi, făcând, vei descoperi ce înclinaţii ai, ce îţi place şi ce îţi displace.

Fii atent la nevoile tale!

Dacă aştepţi să pice ideea sau starea sau ploconul din cer, nu se va întâmpla nimic. Fă ceva, orice! Şi vezi tu după aceea ce şi cum! Fii atent/ă la tine şi când simţi că ţi-e foame, mănâncă, când simţi că ţi-e sete, bea apă, când simţi că ţi-e somn, dormi, când simţi că iubeşti, iubeşte. Da, eu sunt cu adevărat binecuvântat! Dar asta nu înseamnă că este exclusiv datorită mie, tot la fel cum nu este exclusiv datorită factorilor externi. Este un amestec. Sunt un norocos, un băftos şi binecuvântat să fac ce vreau, ce simt, ce-mi place. Un lucru ştiu sigur! NU îmi place să fiu singur în treaba asta!

Nu îmi place să fiu singurul binecuvântat! Îmi place să fiu în gaşcă. Sunt un animal social şi îmi doresc un trib de oameni binecuvântaţi cu care să mă bucur, să cânt, să iubesc, să trăiesc! Vrei şi tu să fii binecuvântat/ă. Vrei să te SIMŢI binecuvântat/ă? Atunci, Ridică-te şi Umblă! (nu eu am zis asta, da? Am citat pe Cineva mai deştept ca mine.) Fă ce simţi şi restul va veni!

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este „Învaţă Creşte Dăruieşte“. Eugen îşi împarte timpul între cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el AICI.