Cum să fii fericit

1 2 jpg jpeg

Ce te face pe tine fericit? Ce te face să-ţi tresalte sufletul, să te umple de încântare şi bucurie? Nu mai căuta fericirea! Creeaz-o! Iată 5 sugestii simple care te pornesc în călătoria ta minunată de a-ţi crea fericirea! Inspiră-te şi pune-te pe treabă!

Transmite un mesaj de mulţumire

Gândeşte-te la o persoană care te-a ajutat într-un moment dificil din viaţa ta. Poate fii un profesor de la şcoală, un prieten, părinte, iubit, mentor, vecinul de la et. 3 sau un necunoscut.

Petrece următoarele 5 minute reflectând la modul în care această persoană te-a ajutat şi beneficiile şi câştigul pe care l-ai avut datorită acestui ajutor. Scrie-i apoi un mesaj de mulţumire din tot sufletul. Nu contează dacă ai mai făcut asta şi i-ai mulţumit deja. Fă-o acum încă odată! Chiar şi mai bine decât atât, scrie-i o scrisoare… ştii tu, chestiile alea învechite, de pe vremea bunicilor! Au un efect fenomenal!

Vrei să aibă un efect total? Mergi în persoană şi spune-i direct! Nimic nu se compară cu interacţiunea directă! Dacă acea persoană nu mai este disponibilă sau nu mai poţi comunica cu ea, scrie un mesaj oricum şi păstrează-l pentru a-ţi reaminti de acea persoană şi a retrăi sentimentul de recunoştinţă!

Bucură-te de natură

Fă o plimbare în natură sau chiar în curtea casei tale. În timp ce faci asta, consideră modul minunat în care natura ne susţine şi susţine viaţa în general, ajutându-ne să fim sănătoşi şi fericiţi. Fii recunoscător pentru aer, pentru apă, pentru munţi şi văi, pentru florile frumoase, pentru apa mării, lacuri şi splendoarea lumii. Poate părea un pic cam prea poetic dar funcţionează. Garantat!

Vezi partea frumoasă a lucrurilor

Uită-te la evenimentele din viaţa ta din ultima săptămână. Fă o listă cu 5 cele mai importante astfel de momente. Pentru fiecare dintre aceste momente, listează minim 3 moduri în care fiecare eveniment ţi-a impactat viaţa în mod pozitiv. Da! Vorbim aici despre a picta viaţa în roz! Motivul este unul foarte simplu! Modul în care priveşti viaţa este modul în care viaţa te priveşte.

Felul în care interpretezi lucrurile este cel în care lucrurile şi evenimentele din viaţa ta te influenţează. Aşadar, priveşte-le roz! Găseşte minimum 3 moduri în care fiecare dintre acele 5 evenimente te-au schimbat.

La sfârşitul zilei, apreciază ceea ce ai

Când te duci la culcare, gândeşte-te la toţi cei care te-au ajutat să ajungi unde eşti acum. Gândeşte-te cu recunoştinţă la faptul că poţi să pui mâncare pe masă şi că ai un acoperiş deasupra capului. Gândeşte-te la cei care au muncit pentru ca tu să ai hrana necesară trupului, la cei care lucrează pentru ca tu să poţi avea hainele de pe tine, patul în care dormi, casa în care te afli.

Gândeşte-te la tot şi toate cele care au contribuit şi contribuie în continuare la viaţa pe care o ai şi, realizează că oricât de mult te-ai plânge, oricât de greu ţi s-ar părea, viata ta este mult mai bună decât a multor altora!

Fii recunoscător Universului

Oferă recunoştinţa ta planetei pe care trăieşti, universului în care exişti. Mulţumeşte pentru informaţiile la care ai acces şi care-ţi îmbogăţesc viaţa în fiecare clipă, cu fiecare secundă. Mulţumeşte pentru revelaţiile pe care le ai, pentru spiritul pe care îl manifeşti. Mulţumeşte-i trupului tău pentru că te poartă şi oferă sălaş sufletului care eşti.

Mulţumeşte pentru iubirea pe care o porţi sau pe care ai trăit-o vreodată. Fii recunoscător şi fii astfel primul care se bucură de acest lucru!

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este Învaţă Creşte Dăruieşte. Eugen îşi împarte timpul între Cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el dând click AICI.